Directorul PSD Pătrășcoiu trage sfori la PNL, să-și pună fiul șef la Ape. Vrea să „mazilească” inginerul care are concurs pe post

0
2799

Directorul pensionar de lux de la Aparegio, fost turnător la securitate, vrea să-și impună băiatul, șef la Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj. Ca să-l instaleze în funcția de conducere, pesedistul trage sfori la PNL, să dea afară cel mai vechi expert, care a ocupat postul prin concurs.

Controversatul director al societății de apă și canal din Târgu Jiu, Traian Pătrășcoiu, dovedit ca fost colaborator al fostei securități, este în tratative cu un primar PNL, cu putere de decizie în partid, să-i pună fiul, în postul de adjunct al directorului Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj. Șerban Pătrășcoiu lucrează de câțiva ani în instituția condusă până recent de fostul baron PSD, Ion Călinoiu și preluată acum de PNL. Odrasla lui Pătrășcoiu este angajată inspector în cadrul compartimentului Inspecția Apelor. De curând, Pătrășcoiu aspiră la o avansare, iar singurul post pe care-l poate ocupa este de inginer șef, post ocupat prin concurs, de unul dintre cei mai vechi experți din instituție. Așa că, pentru a face pe plac odraslei, se trag sfori la unul dintre primarii PNL, Dumitru Leuștean, care în ultimele luni a impus mai multe persoane în funcții de conducere. Doar că moftul lui Pătrășcoiu jr. înseamnă mazilirea Doinei Isar, care lucrează la SGA de mai bine de 35 de ani, iar în 2000 a ocupat funcția prin concurs.

Pătrășcoiu jr, suspect de incompatibilitate. Trebuie să-și verifice tatăl
Fiul lui Traian Pătrășcoiu, cel pe care PSD îl susține în funcția de director al Aparegio, deși este pensionar de lux, este suspect de incompatibilitate. Șerban Pătrășcoiu este singurul angajat al compartimentului de Inspecție a Apelor, structură care are ca obligație să verifice toate obiectivele din județ, din domeniul apelor, inclusiv societatea de apă și canal condusă de tatăl lui. La adresa Aparegio au existat numeroase suspiciuni, în legătură cu lucrările efectuate și banii europeni cheltuiți pentru investiții reclamate la instituțiile statului, despre care foști angajați au susținut că nu s-au realizat. În legătură cu legalitatea ocupării postului de verificare, de către Șerban Pătrășcoiu, așteptăm lămuriri de la Agenția Națională de Integritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here