Doi morți la Spitalul Cărbunești, după defectarea instalației de oxigen

0
392

Doi pacienți au decedat, după ce instalația de oxigen a cedat, la Spitalul suport Covid din Târgu Cărbunești, Gorj, unde erau internate 150 de persoane. Cei 15 bolnavi din ATI au fost ventilați manual și mutați în ambulanțe. „A aparut o defecțiune la statia de oxigen a spitalului din Tg-Carbunesti. A fost activat planul roșu de interventie. Toate fortele si mijloacele au fost direcționate la fata locului. Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din judet pentru a fi redistribuite catre spitalul din Tg-Carbunesti. A fost solicitat sprijin din județele invecinate. In acest moment o parte din pacienți sunt transportati cu ambulantele catre alte spitale”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

În spitalul de la Târgu Cărbunești erau internați 150 de pacienți, 80 aveau nevoie de suport de oxigen, 15 dintre ei fiind la terapie intensivă. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție și au fost primite surse de oxigen și ambulanțe de la județele vecine, Hunedoara, Mehedinți și Dolj.

Reprezentanții spitalului au constatat o defecțiune la stocatorul stației de oxigen, în această dimineață, iar reprezentanții firmei care asigură mentenanța nu au răspuns apelurilor inițiale ale unității de la Târgu Cărbunești.

UPDATE: Pacienții sunt transferați la alte spitale. Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu a anunțat că a suplimentat numărul de locuri în ATI, cu 14 paturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here