Drumul expres Târgu Jiu – Craiova: Vor să scoată din nou la licitație proiectul tehnic

0
644

Autoritățile vor să organizeze o nouă licitație, pentru efectuarea proiectului tehnic al drumului expres Târgu Jiu – Craiova, care a fost deja adjudecat de un consorțiu de firme, ce a câștigat realizarea studiului de fezabilitate (SF) și a proiectului tehnic. Întregul pachet trebuia finalizat în luna noiembrie, însă executantul nu a depus nici până acum studiul, în baza căruia să se facă proiectul tehnic. Autoritățile vor să facă un nou pachet, care să includă proiectul tehnic și execuția lucrării, pe care să-l scoată la licitație.

Drumul expres Craiova – Târgu Jiu este întârziat, din cauza studiului de fezabilitate, care s-a întins pe o perioadă mai mare decâte era stabilit. Deși consorțiul de firme care a câștigat prima etapă a drumului expres trebuia să realizeze și proiectul tehnic, abia se pregătește să depună studiul de fezabilitate, întârziat cu câteva luni. Autoritățile vor acum să scoată din nou la licitație realizarea proiectului tehnic, pe care să o pună la pachet cu efectuarea lucrărilor de execuție în sine.

”Studiul de fezabilitate este în etapa de integrare. În această săptămână, zilele acestea, furnizorul trebuie să dea către Ministerul Transporturilor documentația, draftul. Acum este în etapa aceasta de livrare. După care, vine proiectul tehnic. Discuția este ca proiectul tehnic să se scoată din cadrul acestui contract și să se facă o licitație, la pachet, între proiect tehnic și execuție”, a declarat prefectul Iulian Popescu.

Întârzierea în realizarea primei etape a proiectului pentru drumul expres împinge termenele de executare, cel puțin în anul viitor. ”Așa cum arată acum, ca și calendar, ar trebui să fie în martie, anul viitor. Inițial, trebuia să fie la sfârșitul lui noiembrie scoaterea la licitație a execuției, pentru că proiectul tehnic trebuia să se termine în noiembrie. Pentru că studiul de fezabilitate s-a decalar cu două-trei luni, evident apare o decalare și la proiectul tehnic și asta înseamnă că proiectul tehnic ar trece în anul viitor”, a mai afirmat prefectul de Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here