Dubai. Expoziții lansate la Târgu Jiu reprezintă România în Emiratele Arabe

0
407
Două expoziții, lansate de Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu, au ajuns la Dubai. Exponatele sunt portrete ale sculptorului gorjean și fotografii cu operele de la Târgu Jiu, ale lui Brâncuși, surprinse în fiecare anotimp. Lucrările sunt expuse în Pavilionul României Expo 2020, care a marcat în acest fel 146 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși. „Pavilionul României la Expo 2020 Dubai în parteneriat cu Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, marchează azi, 19 februarie 2022, „Ziua Brâncuși” prin prezentarea a două proiecte: „Brâncuși văzut în 145 de portrete” și „Anotimpul tăcerilor”. Primul proiect, intitulat „Brâncuși văzut în 145 de portrete”, face obiectul unui concurs internațional de arte vizuale, destinat elevilor și studenților din cadrul unităților de învățământ cu specializare arte plastice, fiind derulat în anul 2021, în colaborare cu Liceu de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu. Cele 145 de lucrări selectate, reprezentând portrete ale sculptorului Constantin Brâncuși, au fost realizate în tehnici clasice și digitale de către tinerii din liceele și facultățile de profil atât din țară, cât și din străinătate. “Anotimpul tăcerilor”, cel de-al doilea eveniment propus pentru a celebra ziua dedicată maestrului Constantin Brâncuși, cuprinde numeroase lucrări fotografice ale artistului fotograf Ionel Scăunașu, care surprind renumitele opere „Masa Tăcerii”, „Poarta Sărutului”, „Coloana Infinitului”, în cele 4 anotimpuri pe parcursul mai multor ani.

Cele două inițiative artistice, prezentate publicului internațional din cadrul Pavilionului României la Expo 2020 Dubai, omagiază geniul marelui artist român, considerat a fi unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX.
️Operele lui Constantin Brâncuși, unul din cei patru ambasadori ai conceptului național „New Nature”, alături de George Enescu, Grigore Antipa și Nicholas Georgescu-Roegen, sunt ilustrate simbolic în cadrul Pavilionului României la Expo 2020 Dubai prin diferite proiecte, precum realitatea augmentată și instalația artistică „Connected Cloud – Connected Minds”, cu o formă inspirată din sculptura „Coloana Infinitului”, este anunțul publicat pe site-ul pavilionului României de la Dubai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here