Falșii turiști au epuizat listele suplimentare. Minerii, încolonați și duși la vot

0
1556

Listele suplimentare au fost epuizate și suplimentate în mai multe secții, în special în zonele miniere, unde angajații Complexului Energetic Oltenia au fost încolonați de șefi și duși să voteze, ca turiști. 

Mai mulți votanți pe listele suplimentare, decât pe cele normale, au fost înregistrați în Motru, județul Gorj. În mai multe secții din localitate, reprezentanții comisiilor electorale au cerut suplimentarea listelor suplimentare, pe care votează cei care nu sunt din localitate. O situație uluitoare s-a petrecut la secția din Roșiuța, unde listele pentru “turiști” s-au epuizat la doar 40 de minute de la deschiderea urnelor. La prânz, 20% dintre votanți erau cei de pe listele suplimentare. 2.700 de persoane erau localnici, în timp ce aproape 500 erau pseudo-turiști. Explicația este simplă: liderii PSD și ALDE au intrat într-o adevărată competiție de manevrare electorală a anumitor categorii, printre care persoanele defavorizate, care au fost “sfătuite” de primari să meargă și să voteze după voia edilului. O altă categorie scoasă încolonată la vot au reprezentat-o angajații Complexului Energetic Oltenia, care au fost chemați la muncă azi și duși la secțiile din zonele miniere sau ale termocentralelor. Această meteahnă, folosită de ani buni de PSD, a fost împrumutată și de partenerii lor de la ALDE. Primarul din Turburea, Ion Bârcă, a recunoscut acest aspect: “Care sunt la CEO i-au obligat să meargă la muncă duminică și fiecare maistru se duce cu echipa lui și votează. Care lucrează la Turceni votează în Turceni, care sunt la Rovinari votează acolo. Asta a fost strategia astora de la ALDE. Iordache e în cătunul lui acolo, la Turceni. O are pe primăriță, ea a spus să trage pentru ALDE. Dincolo, la Rovinari, e Filip”, a afirmat Ion Bârcă.

Strategia este confirmată la Roșiuța, unde directorul PSD Constantin David a dus încă de dimineață la vot, angajații din carieră, care au ieșit din schimbul III. Dovada: listele suplimentare au fost epuizate la ora 7.41, iar președintele secției a solicitat suplimentarea lor. La fel s-a întâmplat și în alte localități, unde numărul pseudo-turiștilor a depășit așteptările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here