Familia șefului PNL Gorj și-a tras televiziune. Postul GorjTv, preluat de fiii politicianului

0
3394

Șeful PNL Gorj, Ion Iordache, numit ”sultan”, de presa centrală, datorită averii impresionante și a afacerilor pe care le deține familia acestuia, a intrat și în zona mass-media. Politicianul, care se pregătește de campania electorală, în care speră să mai prindă un mandat de parlamentar, a cumpărat, printr-o firmă a familiei, postul local de televiziune GorjTv.

Din documentele depuse la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), instituția care reglementează presa audio-video din România, reiese că televiziunea locală, deținută până acum de Dan Moșteanu, care achiziționase, prin soția lui, societatea ce deține licența de emisie a postului, a fost cedată firmei deținute de un ONG al familiei Iordache. Licența audio-vizuală, în baza căreia emite postul Gorj Tv a fost preluată de SC Proeuropa SRL, societate care are ca unic acționar Fundația Pro Europa Turceni. Consiliul director al acestei fundații este format din cei doi fii ai senatorului Ion Iordache și un nepot, fiu al unuia dintre frații soției, implicați și ei în afacerile familiei, pe numele unuia dintre aceștia fiind trecută, în acte, firma de construcții Ydail, cu contracte de sute de milioane, anual, cu statul.

Unul dintre fiii senatorului liberal, Dragoș Alexandru Iordache, are calitatea de vicepreședinte al fundației, celălalt fiu, Laurențiu Iordache, este secretar, iar nepotul, Robert Ștefan Șandru, este președinte. Acesta din urmă este nepot după soție al lui ion Iordache, fiul unuia dintre frații nevestei. Un alt frate al soției lui Iordache, Doru Șandru, devenit administratorul firmelor Ydail, a fost reținut în două dosare, în care anchetatorii au verificat activități ale firmei de construcții. Șandru a ajuns în arestul poliției în 2015, alături de un lot de șapte primari, sub acuzația că administratorul societății ar fi dat șpăgi edililor, ca să acorde contracte firmei Ydail.

În 2021, administratorul firmei a fost reținut într-un alt dosar, în care Șandru și administratorii altor două firmei au fost acuzați că s-au asociat și au câștigat o licitație, la care au prezentat date false, pentru întreținerea drumurilor județene din Gorj, pe o perioadă de patru ani.

În ultima perioadă, mai mulți jurnaliști au fost ofertați de postul intrat în portofoliul afacerilor lui Ion Iordache. De asemeni, și două site-uri, autodeclarate de presă, au fost atribuite senatorului PNL. Pseudo-ziarele online nu sunt asumate, însă au o vădită politică pro echipa Ion Iordache și de atac la adresa adversarilor acestuia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here