Fetița târâtă de procuror, dată familiei din SUA

0
2838

Procuroarea din Craiova, care vineri de dimineață a târât o fetiță de 8 ani, pe care a luat-o cu forța de la familia ce o creștea, a dat întregul spectacol în fața familiei din SUA, ce a obținut adopția și care aștepta ascunsă într-o mașină, la poartă. Maria Antoaneta Pițurcă a călcat în picioare drepturile copilului și Codul de Procedură Penală, ca să ducă minora în mașina proprietate privată, în care se aflau soții Săcărin.

Fetița luată cu forța, din casa familiei de la Baia de Aramă, de un procuror venit cu mascați, a fost dată familiei din SUA, care a obținut o adopție în instanță. Informația a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al IGPR, într-o intervenție la postul de televiziune B1. Sorina, copila de 8 ani, crescută de la un an de soții Mariana și Vasile Șărămăt, care au luat-o de la orfelinat, a fost maltratată azi de procurorul Maria Antoaneta Pițurcă, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a târât-o pe fețiță, din casă până în stradă. Nici țipetele sfâșietoare ale micuței, nici faptul că se ascundea după femeia care a crescut-o, căreia îi spunea, în mod repetat “Mami, nu vreau să plec” și nici chiar zgârieturile făcute de copila care încerca să scape din mâinile procuroarei nu au mișcat-o pe Pițurcă. Scopul ascuns al percheziției efectuate de procuroare a fost acela de a prelua minora și a o da familiei Săcărin, care se ascundea într-o mașină, atent supravegheată de mascați, chiar la poarta familiei din Baia de Aramă.

Luarea copilei pentru familia din SUA, premeditată de procuroarea Pițurcă

Procuroarea a luat cu forța copilul, ilegal, desi, oficial, nu venise pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească de adopție. Șefa de la Urmăriri Penale din Parchetul CA Craiova, a preluat un dosar, deschis în urma unei plângeri, formulate împotriva femeii care o creștea pe Sorina. Mariana Șărămăt a fost acuzată de  lipsire de libertate, pentru că fetița a rămas în casa familiei, după hotărârea de adopție. Sub pretextul unei percheziții, pentru strângere de probe, procuroarea Pițurcă a solicitat un mandat de percheziție, ce a fost emis de Curtea de Apel Craiova. În același timp, procuroarea din Craiova a cerut să fie însoțită de echipaje de poliție, trupe speciale și mascați. Cu trei dube și mai multe mașini ale poliției, aceasta adescins, vineri dimineață, la ora 8.30, în casa familiei Șărămăt, din Baia de Aramă, de unde a luat-o pe fetița de 8 ani, prin violență. Copila a fost smulsă de lângă femeia pe care o consideră mamă și de care se ținea strâns, a fost trântită la pământ, în lupta cu procuroarea, care a târât-o pe caldarâm și a împins-o în mașina personală a avocatului familiei din SUA.

Desfășurare de forțe în fața familiei adoptatoare

Acțiunea a fost pregătită înainte de Pițurcă, cea care a cerut o întreagă desfășurare de forțe, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan: “Polițiștii din Mehedinți au fost delegați de procurorii de caz, să pună în executare mandatul de percheziție. Dumneaei instrumentează un caz de lipsire de libertate, a delegat polițiștii să meargă să-i acorde sprijin. Numărul polițiștilor s-a stabilit în urma unei analize făcute anterior acestei percheziții, care au avut în vedere riscurile la adresa ordinii publice, care puteau apărea pe un fond emotional puternic. Au fost colegi de la Intervenții Speciale, Ordine Publică și de la Investigații Criminale. Aproximativ 10 polițiști, două echipe de intervenție”, a declarant purtătorul de cuvânt al IGPR.

Întreaga desfășurare de forte, cerută de procuroare de la Parchetul Curții de Apel, a fost un spectacol derulat chiar în fața familiei din America, ce se afla într-una din mașini, în fața casei din care a fost târâtă fetița. Sorina a fost dată cu forța soților Săcărin, iar acest aspect este oferit de un comunicat al Parchetului Curții de Apel Craiova: “S-a luat decizia ca minorul să meargă, împreună cu părinții, care l-au așteptat în afara imobilului, cu psihologul și asistentul social, la LML Craiova”.

Minciunile procurorului 

După ce presa a difuzat imaginile cu procuroarea de la Parchetul Curții de Apel Craiova, care maltrata un minor, târându-l pe caldarâm și băgându-l cu forța în mașina avocatului familiei, anunțat dinainte de scopul percheziției, aceasta a încercat să se disculpe, într-o conferință de presă. În fața jurnaliștilor din Craiova, Maria Pițurcă a mințit fără jenă, că nu a atins fetița, deși imaginile care au făcut înconjurul țării, prin internet, au arătat cum magistratul bruschează minora. „Am incercat să încetez starea aia de agitatie, să-i pun capat. Am incercat s-o iau în brațe. Nu am tras de copil, l-am atins ușor, nu am tras-o de mână, i-am vorbit calm”, a declarat procurorul Pițurcă, într-o conferință de presă.

Procurorul de caz se dă de gol că scopul descinderii a fost acela de a lua copilul și a-l da familiei adoptive. Maria Pițurcă recunoaște că a venit însoțită de un psiholog și un asistent social, dar nu din Mehedinți, adică de la direcția de pe raza administrativ teritorială, unde locuiește copilul, ci de la DGASPC Craiova. În aceeași conferință de presă, aceasta spune că a vrut să ducă minora la Medicină-Legală, pentru analize:  „Am cerut să i se facă o expertiză medico-legală, pentru a clarifica acest lucru”, a mai spus procuroarea.

Magistratul a încălcat Codul de Procedură Civilă, care prevede la art 910, al 4, că „Nu este permis niciunei persoane să bruscheze minorul sau să realizeze presiuniasupra sa, pentru a se realiza executarea”.

Înregistrarea făcută de o cameră de supraveghere arată cum procuroarea Pițurcă trage fetița cu toată forța și se luptă cu ea, pentru a o împinge spre mașina avocatului familiei Săcărin, Liviu Belulescu, în care este ajutată să o împingă, după ce o târâște din casă, în curte și apoi în stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here