Fiul de judecătoare, care a omorât o femeie, fiind beat, a fost condamnat

1
3777

Fiul președintei Judecătoriei Novaci, care a omorât o femeie, pe care a călcat-o cu mașina, în timp ce conducea băut, a fost condamnat azi, de Judecătoria Craiova. Mihai Dafinescu a fost condamnat la 4 ani, șase luni și 20 de zile, pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

În august 2020, fiul judecătoarei din Novaci, Elena Dafinescu, a lovit cu bolidul pe care îl conducea, o femeie de 52 de ani, care se întorcea de la serviciu și mergea pe marginea drumului, alături de fiul ei de 16 ani, pe care îl creștea singură, după ce soțul i-a murit. Șoferul a fugit de la locul faptei și a fost căutat de polițiști, însă nu a fost găsit în noapte respectivă. A doua zi, Mihai Dafinescu a mers și s-a predat. Deși trecuse suficient timp de la accident, testul de alcoolemie a arătat o concentrație de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Mihai Dafinescu a fost arestat preventiv, măsură înlocuită cu arestul la domiciliu, apoi cu controlul judiciar. După proteste ale familiei și localnicilor, în fața judecătoriei din localitate, măsura ce-l lăsa liber a fost înlocuită cu arestul. Tânărul de 26 de ani a mai fost implicat într-un scandal, în 2019, când a fost acuzat de viol.

Azi, Judecătoria Craiova a dat prima sentință în cazul ce a revoltat întreaga comunitate. Condamnările pentru cele doupă capete de acuzare, ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, au fost contopite și s-a menținut pedeapsa cea mai mare, la care s-a adăugat și un spor. „Dispune contopirea celor două pedepse mai sus aplicate inculpatului şi stabileşte pedeapsa rezultantă finală de executat pentru inculpatul Dafinescu Mihai, la 4 ani, 6 luni și 20 zile închisoare, compusă din pedeapsa cea mai grea si anume, pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea de părăsirea locului accidentului prevăzută şi sancţionată de dispoziţiile art. 338 alin. 1 Codul Penal, la care se adaugă o treime din pedeapsa de 3 ani si 2 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea ucidere din culpă prevăzută şi sancţionată de dispoziţiile art. 192 alin 1 şi 2 Cod Penal (1 an și 20 zile închisoare)”, arată hotărârea instanței doljene. Dafinescu trebuie să achite și15.000 lei, cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here