Gorj. Șef de post, reținut pentru luare de mită. A luat șpagă de la un anchetator sub acoperire

0
629

Un șef de post din județul Gorj a fost reținut pentru șpagă. Polițistul a primit mită și de la o anchetatoare sub acoperire. Agentul șef de post la Peștișani este cercetat într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru trei infracțiuni: luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.
”Din materialul probatoriu administrat până în prezent rezultă suspiciunea rezonabilă că în data de 24.08.2020, în jurul orelor 15:00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, efectuând un control în trafic pe sectorul de drum Gureni Peştişani, de pe raza comunei Peştişani, jud. Gorj, împreună cu alte persoane, cu ocazia opririi în trafic pentru control a autoturismului marca Mitsubishi cu nr. de înmatriculare …, care avea tractat un motocompresor cu nr. de înmatriculare …, care nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă (I.T.P.), suspectul nu a dispus măsurile legale constând în sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă şi ridicarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.
Totodată, suspectul nu a evidenţiat în raportul întocmit, împrejurările privind oprirea vehiculelor susmenţionate, solicitând conducătorului auto să remită cu titlu de mită o sumă de bani unei angajate a SC … SRL, urmând ca angajata să remită ulterior respectiva sumă (500 de lei) agentului de poliţie, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, conform celor sus-menţionate”, arată comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Agentul de poliţie a primit mită și de la o anchetatoare sub acoperire. În data de 9.03.2023, aceasta i-a dat 850 de lei, pentru a nu-i suspenda permisul auto. ”Agentul de poliţie a procedat la întocmirea în fals a unui proces-verbal de contravenţie, în care a consemnat, contrar adevărului, că persoana respectivă ar fi săvârşit în calitate de pieton abaterea contravenţională constând în traversarea neregulamentară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here