Groapă de gunoi ilegală. Inspectorii fac control din birou

0
747

Tone de gunoi sunt împrăștiate pe o vale din comuna Polovragi. Edilii acuză locuitorii comunelor învecinate, că aruncă deșeurile la ei în localitate. Inspectorii de mediu și-au anunțat deja controlul „inopinat”, iar autoritățile au acoperit gunoaiele cu pământ.

Imagini cu o groapă de gunoi, ce funcționează de ani de zile, ilegal, în comuna Polovragi, au fost distribuite pe rețelele de socializare, de un consilier, din comuna vecină, Alimpești. Leonida Belgher acuză autoritățile din Polovragi, că închid ochii la mormanele de gunoaie, ce sunt aruncate la întâmplare, pe un teren din apropierea localității. Autoritățile locale recunosc prezența gropii de gunoi ilegale. Viceprimarul comunei Polovragi, Ion Constantinescu, spune că au încercat să scape de problemă și au îngrădit zona, numai că hoții au furat gardul împrejmuitor. „Au fost din altă localitate, care aruncă acolo, dar noi le luăm periodic. Zona respectivă a fost o groapă de gunoi veche, pe care am închis-o. E un platou acolo, noi îngrădisem acolo, cu sârmă ghimpată, dar ne-au luat-o. Avem un proiect și o să punem camere de luat vederi acolo”, a declarat Ion Constantinescu, viceprimarul din Polovragi.

Controlul inopinat, anunțat înainte

Inspectorii de mediu, care ar trebui să ia măsuri, pentru a elimina astfel de situații, nu au făcut nimic, în ultimii cinci ani, de când groapa funcționează ilegal. Ba mai mult, după ce au văzut imaginile pe rețelele de socializare, au sunat la Primăria Polovragi, să întrebe care este situația și au anunțat că vor veni în control, deși acesta ar fi trebuit să fie unul inopinat. Ieri după amiază, autoritățile locale au „rezolvat” problema: au acoperit gunoiul, cu un strat de pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here