„I-ați mințit din nou pe mineri și energeticieni”

0
2361

Deputatul USR, Radu Miruță, acuză parlamentarii din coaliția aflată la guvernare, că au mințit angajații Complexului Energetic Oltenia, că vor face o nouă lege, pentru reducerea vârstei de pensionare, după blocarea legii 197, adoptată anul trecut. Noua lege a apărut, însă nu rezolvă problemele minerilor și energeticienilor. Angajații companiei, care au depus dosare pentru pensionare au început să primească hârtii, din care reiese că pierd 20 de ani de vechime, aferentă perioadei 2001 – 2021, pentru care politicienii le-au promis asimilarea în condiții speciale. „I-ați mințit din nou pe mineri și energeticieni. Cei de la PNL s-au impotrivit de la un capat pana la celalalt, i-au facut pe oameni analfabeti, ba de curand spun ca nu merita aceste conditii speciale. Dar cei de la PSD au mintit constant, cu o minciuna traind o luna, dupa care bagau alta minciuna.
A trecut timpul si oamenii incep sa vada negru pe alb, pe decizia celor de la Casa de Pensii, ca in perioada 2001-2021, pe legea PSD nu beneficiaza de nimic. 20 de ani de munca valoreaza 0 in aprecierea politicienilor din coalitia de guvernare”, susține deputatul de Gorj.
Radu Miruță spune că legea 197, care a rămas blocată la casele de pensii și care putea fi deblocată printr-o ordonanță de urgență, este varianta care avantajează minerii și energeticienii și le cere reprezentanților puterii să o scoată de la naftalină. „Stimabililor de la PSD si PNL, este o mizerie ce faceti cu acesti oameni! Si ei au nevoi, copii la facultate, parinti bolnavi, rate la banci, sanatatea prahubita. Nu le dati de la voi, oamenii acestia au muncit cu adevarat in conditii speciale si isi merita aceste drepturi.
Deblocati legea 197 si intoarceti-va cu capul plecat catre adevarul acestor oameni, nu-i mai mintiti umilindu-i cu cate un zaharel, de la o luna la alta!”, a mai adăugat Radu Miruță.
Doi dintre protestatarii care au pichetat Prefectura Gorj, mai bine de un an, pentru legea de reducere a vârstei de pensionare au primit deja răspunsuri negative. Sindicaliștii care au susținut proiectul inițial de modificare a legii, mergând inclusiv în Parlament, pentru a-i convinge pe deputați să-l voteze, au anunțat că vor relua protestele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here