Împușcat de polițiști a murit la spital

0
773

Un gorjean, împușcat cu cinci focuri de armă, de polițiștii veniți să aplaneze scandalul pe care îl produsese, a murit la spital. Procurorii au început urmărirea penală, pentru omor, după ce, cu o zi înainte, dosarul a fost preluat de la Parchetul Motru, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, anchetatorii făcând cercetări pentru purtare abuzivă.

Un bărbat din comuna Borăscu (Gorj), împușcat de polițiștii din Motru, după ce i-a atacat cu furca, a murit la Spitalul din Craiova, la trei zile de la incident. Polițiștii au intervenit, după un apel la 112, al cumnatei bărbatului, care acuza faptul că acesta i-a intrat în curte și face scandal. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Gorj susțin că bărbatul de 40 de ani a amenințat cu o furcă polițiștii din echipajul ce a intervenit pentru aplanarea scandalului și le-a lovit mașina, motiv pentru care oamenii legii au folosit armele din dotare. Cinci focuri au fost trase asupra bărbatului, care a fost rănit la membre și în zona abdominală. „La sosirea polițiștilor la fața locului, bărbatul a devenit agresiv, îndreptându-se în direcția acestora cu o furcă, provocând distrugeri la o autospecială de poliție, aflată în dotarea Secției 3 Poliție Rurală Motru, și asmuțind un câine ce îi aparține, spre cei doi polițiști. Bărbatul a fost somat de către polițiști, aceștia executând ulterior 3 focuri de avertisment în plan vertical și, întrucât acesta nu a încetat comportamentul agresiv, au executat cinci focuri de armă, cu armamentul din dotare, în direcția acestuia și unul asupra câinelui”, se arată în comunicatul poliției gorjene.

Transportat la spitalul din Turceni, omul a fost transferat ulterior la Craiova, din cauza rănilor grave, provocate de gloanțe. Anchetatorii i-au deschis și dosar penal celui împușcat, pentru ultraj și distrugere. Dosarul a fost preluat, însă, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru purtare abuzivă, iar după decesul victimei, procurorii au început urmărirea penală pentru omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here