INML: Oasele din butoi sunt ale Alexandrei. Familia cere contraexpertiză

0
736

Institutul de Medicină Legală a transmis, azi, rezultatele a noi probe efectuate asupra oaselor găsite în butoiul cu cenușă din curtea lui Gheorghe Dincă. Autoritățile au transmis că s-au făcut expertize asupra mai multor fragmente osoase și a șapte dinți. Noile rezultate au reconfirmat ADN-ul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani, care în urmă cu mai bine de o lună a reușit să sune la 112 și să anunțe că a fost sechestrată și violată de bărbatul din Caracal.

„În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M.

Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin.

De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

Familia Alexandrei Măceșanu vrea o contraexpertiză, pe care unchiul fetei a anunțat-o de mai multe ori, după confirmarea primelor rezultate, ce au confirmat ADN-ul fetei, în curtea lui Dincă. Procurorii DIICOT au confirmat că Gheorghe Dincă a fost transferat în București, pentru un examen psihiatric, precum și pentru efectuarea unei analize comportamentale, de către specialiști din cadrul IGPR, dispusă printr-o ordonanță din 29 iulie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here