Instanța a respins cererea șefului CJ, de suspendarea a ordinului prefectului, prin care a dispus un control al instituției

0
123

Tribunalul a respins cererea Consiliului Județean Gorj, de suspendare a ordinului prefectului, prin care a dispus un control la instituția condusă de Cosmin Popescu. Acesta din urmă a respins verificarea, iar prefectul l-a amendat cu 5.000 de lei. Președintele Consiliului Județean a contestat amenda în instanță și a cerut suspendarea ordinului prin care este dispus controlul, până la judecarea unei acțiuni, prin care a cerut anularea lui.
”Respinge cererea de suspendare act administrativ. Cu drept de recurs în termen 5 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj. Pronunțată azi, 23.02.2024, la Tribunalul Gorj, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”, se arată în hotărârea instanței.
Prefectul Iulian Popescu a cerut strămutarea acțiunilor, în alt județ, invocând relații de rudenie, între reprezentanți ai instanțelor de la Târgu Jiu și angajați ai Consiliului Județean. Solicitarea a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova.
Cei doi șefi de instituții s-au acuzat reciproc de abuzuri. Prefectul Iulian Popescu l-a acuzat pe șeful Consiliului Județean de abuz în serviciu, după ce a refuzat în repetate rânduri accesul echipei de control a Prefecturii. Cosmin Popescu l-a acuzat, la rândul lui, pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, de abuz de putere și că face acțiuni politice pentru imagine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here