Ion Călinoiu, fostul șef al CJ Gorj, a fost reținut 24 de ore

4
725

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj și fost lider PSD, Ion Călinoiu, a fost reținut pentru 24 de ore, pentru mărturie mincinoasă. El a fost „ridicat” de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE). Fostul lider politic este acuzat că a ascuns informații, legate de acordarea unui contract, asocierii din care făcea parte și firma Ydail, înființată de actualul senator Ion Iordache. Firma este abonată la banii publici.

UPDATE „La data de 13 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 67 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoștea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziția publică, având ca obiect ,,Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea județului Gorj”, în perioada 2015-2019, prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influență în propunerea financiară și desemnarea câștigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăți comerciale, aspecte esențiale cauzei”, arată un comunicat emis de IPJ Gorj.

Călinoiu a ieșit la pensie, dar a fost angajat la Aparegio, de fostul lui coleg de partid, Traian Pătrascoiu.

4 COMENTARII

  1. Sperăm că după Calnoiu urmează Bobaru primarul-rudar de la Sadu ca tot au făcut ei afaceri împreună.Si nu de alta dar cineva trebuie sa-l coboare,cu picioarele pe pământ pe acest îmbuibat,acest parvenit care de la Olcit a ajuns la Renault și care a pierdut simțul realității!!!

  2. Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj a fost falimentată in mod premeditat pentru a face loc acestei firme Ydail, cît despre acea licitație se omite un lucru foarte important si anume ca cumnatul lui Iordache, Cosmin Greci era membru AGA la firma Cj Gorj si in acelasi timp angajat la Ydail.

  3. Ar fi interesant de aflat de unde au provenit banii pe care Ydail i-a depus ca garanție(10%din contract in jur de vreo 22 mil. ron) pentru a putea participa la licitatia din 2016 privind intretinerea drumurilor judetene că dacă ne uitam pe bilantul contabil al firmei Ydai de pe Ministerul Finanțelor observam pe anul precedent (2015) că firma a avut un profit de 2.150.248 lei și datorii de 27.162.264 lei.

    Pentru DNA, PARCHET, POLIȚIE verificați licitația privind Modernizarea Campusului din Turceni !

  4. Dragilor ziariști, dacă vreți să vedeți cum se sifonează banul public cereți raportul Curții de Conturi din Iulie 2015 de la Primăria Turceni care arată fără echivoc suma de bani colosală (aprox. 40 mil. de ron) a fost plătită nejustificat din bugetul local pentru Modernizarea Campusului, un raport ținut la secret care nu a ajuns niciodată la organele de anchetă așa cum ar fi trebuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here