Ipocrizie. Senatorul cu contracte de milioane de euro cu CEO, care și-a pus rude în funcții, strigă: „Gata cu prăduirea Complexului Energetic Oltenia”

1
2150

Senatorul PNL, îmbogățit din contracte cu statul, care s-a „dedulcit” și la Complexul Oltenia și care și-a pus în funcții rude sau membri de partid, are nesimțirea de a încerca să dea lecții de corectitudine. Ion Iordache a trimis presei locale o scrisoare deschisă, adresată ministrului Energiei și conducerii CEO, ambele cu șefi impuși de PNL, pe care îi ceartă că în unitate au fost angajați nespecialiști.

Ion Iordache, liberalul care în ultimii ani a încercat obsesiv să-și pună oamerni în conducerea Complexului Energetic Oltenia și a avut contracte cu această companie, face pe mironosița și cere oprirea „prăduirii” CEO. Parlamentarul a trimis presei o scrisoare deschisă, adresată ministrului Energiei și forurilor de conducere ale CEO, scrisoare pe care o începe cu sloganul iopcrit: „Ajunge cu prăduirea Complexului Energetic Oltenia!”

Mizând pe naivitatea gorjenilor, Ion Iordache critică numirea clientelară a unor oameni, în funcții de conducere, deși chiar el a „împins” în posturi cheie, la CEO și chiar în Ministerul Economiei, a unor rude sau membri de partid. Unul dintre „oamenii de casă” ai senatorului, Marius Dumitrașcu, a fost pus în Consiliul de Supraveghere al CEO și apoi plasat secretar de stat în Ministerul Energiei, deși personajul meteoric în politică nu avea nicio tangență cu mineritul și energia. În perioada în care, din calitatea de lider ALDE, făcea „detașări” politice în funcții cheie din Complexul Oltenia și minister, Ion Iordache era tot la putere, partidul fiind în coaliția de guvernare, alături de PSD. Tot atunci, a reușit să-l impună în Consiliul de Supraveghere al CEO și pe Marius Mănescu, rămas la vremea respectivă fără funcția de director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Gorj și înregimentat politic la ALDE.

A pus secretar de stat un specialist în termopane și acum se revoltă

Iordache iese acum public și critică exact ceea ce chiar el face, atunci când are oportunitatea: impunerea unor oameni care nu sunt de specialitate. Asta în condițiile în care Marius Dumitrașcu, pe care l-a susținut în funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei, era specialist în termopane și avea firmă de transport. „Prea mult timp, așa zișii “specialiști” din județele învecinate au condus această companie grăbindu-i sfârșitul! Ajunge! Solicit public explicații din partea tuturor celor care au decis numirea în funcții de conducere a lui Constantin Bălășoiu, doljean (eternul sforar al CEO), a Lăcrămioarei Pințea, bucureșteancă, și a tuturor directorilor din Dolj și Mehedinți. În Gorj avem specialiști care, atât prin cunoștințe, cât și din patriotism, ar fi putut salva compania. În loc să mizăm pe ei, am importat, de-a lungul timpului, zeci de oportuniști care ne-au adus pe buza prăpastiei. Consiliul de Supraveghere al companiei are în prezent 6 membri, NICIUNUL din Gorj! Explicați!”, le cere Ion Iordache ministrului Energiei și reprezentanților CEO, după ce a încercat să-l impună din nou pe Marius Dumitrașcu în SC-ul de la Complexsul Oltenia, în urmă cu câteva luni.

În 2019, Ministerul Energiei, condus de Anton Anton, coleg de partid, la ALDE, cu Iordache, confirma pentru presa locală, că firma înființată de politician, despre care s-a scris că este condusă prin interpuși, YDAIL Construct, avea contracte de 90 de milioane de lei cu CEO.

Senatorul PNL a avut afaceri cu compania energetică, de mai bine de 10 ani, fiind acuzat că a pus monopol pe lucrările de la depozitul de zgură și cenușă de la Termocentrala Turceni. După ce a obținut un contract de 2,7 milioane euro, presa a descoperit că, ulterior, CEO i-a atribuit, fără licitație, un alt contract, în valoare de un milion de euro.

Și-a făcut firme concurente CEO, de producere a energiei. Reclamă diversionismul

Ion Iordache a înființat două firme, care vor concura CEO în producerea de energie electrică. În cele două firme, ce vor produce energie verde, politicianul s-a asociat cu magnatul Gabriel Comănescu (proprietarul unor platforme petroliere și al unei flote navale, în Marea Neagră), cu generalul Ioan Sîrbu (fost director al Spitalului Militar Central), cu Remus Vulpescu (administratorul special care a cerut insolvența Hidroelectrica), cu fiul controversatului PSD-ist Iulian Iancu și alți băieți descurcăreți. Miza sunt milioanele de euro, fonduri europene, alocate României, pentru dezvoltarea de capacități care să producă energie “curată”. Ulterior, senatorul a trecut acțiunile pe numele fiului.

Senatorul PNL își încheie scrisoarea deschisă diversionistă, atacând Guvernul PNL, care a înaintat planul de reorganizare a CEO către Comisia Europeană și actuala conducere a companiei, pe care îi acuză de diversiuni: „Renunțați la tactica asta diversionistă, domnilor! Sunteți obsedați de secrete: memorandum-uri secrete, planuri de restructurare secrete, organigramă secretă, consilieri secreți, angajări secrete, creșteri salariale secrete. Toate aceste secrete au determinat o lipsă de încredere totală în echipa de conducere a acestei companii”, este mesajul controversatului parlamentar liberal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here