Lider PSD, promovat șef, după ce a fost angajat fără concurs

0
3631

După ce a fost angajată fără concurs, la societatea care prestează servicii medicale pentru mineri, Anca Bordușanu a fost făcută șefă, la un compartiment abia înființat. Făcută secretar general al PSD Gorj, sub conducerea lui Mihai Weber, tânăra a beneficiat și de alte sinecuri. Pesedista a primit contracte, pentru ziarul pe care îl deține, de la primăriile din județ și este posesoarea unei vile, construite pe un teren oferit gratuit de Primăria Târgu Jiu, în mandatul fostului edil PSD, Florin Cârciumaru.

Protejata conducerii PSD Gorj a fost numită șefă, la un compartiment nou creat în cadrul societății Medserv Min. Anca Bordușanu, purtător de cuvânt și secretar general la PSD, a fost promovată la conducerea Biroului Strategii – Dezvoltare – Juridic, deși este stagiar și legislația impune restricții în ocuparea funcțiilor de conducere, în perioada de stagiatură, care este de doi ani. Biroul pe care îl conduce Bordușanu a fost înființat la sfârșitul lunii august, când Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a aprobat o hotărâre, prin care se schimba organigrama și statul de funcții. Printre cei care semnează documentația, în vederea înființării biroului, este și Anca Bordușanu, cea pentru care a fost creat. Pesedista, propulsată, în ultimul an, în posturi importante, a fost angajată consilier juridic la Medserv Min, în urmă cu un an, fără concurs, la Compartimentul Investiții. Protejata conducerii PSD a primit postul pe baza unui interviu, susținut cu o comisie formată din economiști, fără ca în componență să fie măcar un jurist, care să-i testeze cunoștințele, pentru postul în care urma să fie angajată.

Printre cei care au făcut demersurile, în vederea angajării protejatei de la PSD, s-a numărat și directorul executiv al societății, Niculina Mocioi, membru în Biroul Executiv al ALDE Gorj, fost deputat PP-DD, om de casă al lui Ionel Manțog.

Bordușanu, bună la oral

Niculina Mocioi este cea care a numit comisia cu care colega din alianță a susținut interviul, pentru postul de consilier juridic, în octombrie 2018. Mai mult, în statul de functii aprobat prin hotarea AGA nr. 8/02.1O.2018, pentru postul pe care a fost încadrată Anca Bordușanu, a fost trecut codul aferent postului de inginer mecanic, respectiv 214401.

Secretarul general și purtător de cuvânt al PSD Gorj este unul dintre abonații la banii publici. Anca Bordușanu a beneficiat de contracte cu numeroase primării, pentru ziarul pe care îl deține. Și soțul acesteia a avut contracte publice, fiind de notorietate contractul de reparații cu Serviciul de Ambulanță, despre care presa locală a susținut că se încasau bani, pentru reparații fictive. Bordușanu este beneficiara unei vile, pe un teren primit gratuit de la primăria condusă de Florin Cârciumaru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here