Lucrări sistate la podul prăbușit peste muncitori. Dosar penal

0
783

Podul prăbușit joi peste muncitori a adus un dosar penal firmei ce efectuează lucrările în comuna gorjeană Stoina. Inspectorii de muncă au sistat lucrările.

Lucrările la podul ce s-a prăbușit ieri, în comuna Stoina, Gorj, peste un grup de muncitori, au fost blocate de inspectorii de muncă. Reprezentanții ITM au dispus sistarea acestora, după ce au constatat că angajatorul nu respecta legislația, în privința siguranței și sănătății muncitorilor. Ieri, o traversă a podului ce se construiește peste râul Amaradia a căzut peste angajați și a rănit patru dintre ei. Poliţiştii au constatat că, în urma accidentului, o femeie, de 56 de ani şi alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 55 şi 58 de ani, toţi din municipiul Craiova, angajați ai societății care efectua lucrări de construire a podului, au suferit leziuni, fiind preluați de echipajele ambulanței și transportați la spital. Femeia, angajată ca fierar-betonist, care a fost prinsă sub băcata de beton, a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată la un spital din București.

Una din cele patru grinzi ale podului, montate cu o zi în urmă, s-a prăbușit ieri în jurul prânzului și a prins patru muncitori. Echipaje ale poliției, ambulanței și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au deplasat la locul accidentului, iar la nivelul județului a fost instituit codul roșu de intervenții. Firma care a obținut lucrările în valoare de un milion de euro, SC Grup Primacons din Slatina, Olt, a mai fost implicată în scandaluri, după alte lucrări efectuate în județul Gorj, unde, în ultimii ani, a beneficiat de contracte de milioane de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here