Lucrările de pe Calea Eroilor, anchetate de DNA

0
645

Lucrările de pe Calea Eroilor din Târgu Jiu sunt anchetate de procurorii anticorupție. O anchetă jurnalistică a TVR arată că dosarul deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în 2021, a fost preluat de DNA, în luna septembrie a.c., după ce anchetatorii gorjeni și-au declinat competența în favoarea instituției anticorupție. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj au confirmat că cercetările au demarat in rem, pentru șase infracțiuni. ”Se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, obținere ilegală de fonduri, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, a declarat Oana Vlăduț, purtător de cuvânt al IPJ Gorj, jurnaliștilor TVR.
Ancheta prezentată în emisiunea „Dosar România” arată că Inspectoratul de Stat în Construcții Gorj a amendat cu 25.000 de lei constructorul lucrării, pentru neconformități depistate în urma unor controale efectuate, deoarece ”executantul nu a prezentat procedurile de lucru pentru operațiunile ce se execută; nu s-au prezentat toate documentele care atestă execuția lucrărilor, calitatea materialelor folosite emise de producători, însoțite de avize și agremente tehnice menționate în acestea”.
Lucrările pentru ”Modernizarea și reabilitarea zonei protejate a Ansamblului monumental Calea Eroilor – Etapa I”, în valoare de 8,8 milioane de lei, au fost obținute, în 2019, de firma italiană Consorzio Stabile EBG pentru, în urma unei proceduri simplificate de atribuire. Termenul de realizare era de 12 luni. În 2021, lucrările au fost preluate de CTC Edil Construct SRL, iar perioada de execuție s-a prelungit până la data de 14 august 2022. Nici la acest termen stabilit prin actul adițional de prelungire, lucrările nu au fost finalizate și s-a acordat o nouă prelungire, de șase luni, până la finalul anului 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here