Medic acuzat că a schilodit un pacient, pus manager al Spitalului Judetean Tg Jiu. Noul șef, consilier PSD

0
2919

Doctorul Gheorghe Neață, care este și consilier județean PSD, a fost desemnat să ocupe funcția de manager al Spitalului Județean Târgu Jiu. Medicul condamnat după ce a lăsat paralizat un pacient, a fost ales, în urma unui simulacru de ședință, pentru postul de interimar. Rolul principal al noului șef este să pregătească concursul pentru postul de manager al instituției.

Spitalul Județean din Târgu Jiu a fost dat pe mâinile unui chirurg, condamnat pentru malpraxis. Gheorghe Neață a fost desemnat manager interimar, după ce unitatea s-a aflat în centrul unor scandalul, în urma cărora, directorului Gigel Capotă i-a fost încetat contractul de management, de Consiliul Județean.

Medicii din Spitalul Județean de la Târgu Jiu au fost convocați luni, la ora 13:00, la o ședință comună, în care să aleagă o conducere interimară, pentru unitatea medicală, până la organizarea unui concurs, pentru postul de manager. Decizia a fost luată săptămâna trecută, când doi dintre membrii directoratului și-au prezentat demisiile. La ședința stabilită pentru azi, au fost făcute trei propuneri, însă una dintre ele, respectiv medicul Claudiu Soare, a fost “trecută cu vederea”. Gheorghe Neață, propus de medicul Stanciu, a avut-o contracandidată pe doctorița Coleaşă, propusă de dr Bogdan Niculescu. În urma simulacrului de alegeri interne, la care au participat doar câteva zeci dintre cei aproape 200 de medici ai spitalului, Gheorghe Neață a fost ales manager interimar, cu 22 de voturi. Acesta este unul dintre membrii activi ai PSD, susținut de partid în mai multe funcții. Noul manager interimar s-a bucurat de protecția partidului, în ciuda acuzațiilor de malpraxis și a condamnării, după ce a schilodit un om. Ion Milconoiu, un bărbat din satul Râpa (Motru) a fost operat de Neață, în 2005 și pentru că la intervenție nu a venit un anestezist, chirurgul i-a făcut pacientului rahianestezia. După operație, bărbatul a rămas paralizat, iar concluziile specialiștilor au fost că medicul Neață i-a făcut greșit anestezia. Dat în judecată, chirurgul a fost obligat să-i plătească pacientului pe care l-a schilodit, aproape un miliard de lei vechi. Doctorul a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova, la 80.000 lei și o rentă viageră lunară de 300 de lei, către victimă.

Membru PSD, Gheorghe Neață a fost considerat numai bun de avansare. Social-democrații l-au pus director al Spitalului Județean, în 2010. Ulterior, acesta a fost plasat pe loc eligibil, pe lista de consilieri județeni, iar președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, l-a pus membru în Consiliul de Administrație al spitalului, poziție pe care o ocupă și în prezent.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here