Dosar penal la spital. Conducerea a ascuns angajarea la negru

0
2668

Polițiștii fac cercetări, într-un dosar penal, deschis după ce jurnaliștii au sesizat că în Policlinica din Târgu Jiu, la una din secții, o persoană fără forme de angajare este folosită ca asistentă. Fosta conducere a unității sanitare a scos jurnaliștii din spital, cu firma de pază, ca să acopere ilegalitatea.

Poliția a deschis un dosar penal, după ce o tânără, adusă de unul dintre medici, de la propriul cabinet privat, a fost lăsată să lucreze ca asistentă și să folosească sistemul pentru pacienți, deși nu avea nicio formă de angajare cu instituția de stat. Asistenta „la negru”, care a avut acces la date cu caracter personal, a fost surprinsă de jurnaliști, în secția de Diabet din ambulatoriul spitalului, unde era așezată chiar la calculatorul cu acces la datele din sistemul public de sănătate. La începutul lunii noiembrie, jurnaliștii care descopereau ce se întâmplă în ambulatoriu erau agresați și scoși cu îmbrânceli, de firma de pază a spitalului din Târgu Jiu. Managerul de la acea vreme al spitalului, Gigel Capotă, a venit personal să-i dea afară pe jurnaliști, spunând că nu trebuie să dea explicații pentru ce face în instituție.

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a confirmat că a fost deschis un dosar penal și face cercetări, cu privire la modul în care asistenta a prestat într-o secție a Policlinicii, fără a avea forme legale de angajare, ea având acces la informații cu caracter clasificat.

 

Cercetările vizează aspecte legate de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri și uz de fals.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here