Mesaj pentru liderii care au semnat încetarea protestelor CEO: „Trădătorilor, să știți că vom continua protestele”

0
3689

Sindicalistul care a dat startul protestelor pentru reducerea vârstei de pensionare, mișcări ce au determinat aprobarea Legii 197, îi acuză de trădare pe liderii federațiilor din Complexul Energetic Oltenia, care au participat vineri, la o întâlnire cu parlamentarii puterii. În urma discuțiilor cu ușile închise, ce au avut loc la Prefectura Gorj, liderii sindicali au semnat o minută, prin care au promis suspendarea protestelor. Parlamentarii PSD și PNL le-au spus celor prezenți că ordonanța de urgență, promisă pentru deblocarea legii nu va mai fi emisă, deoarece social-democrații au introdus un nou proiect de lege, care se află în circuitul legislativ. La întâlnire nu au fost primiți și reprezentanții protestatarilor, care pichetează de aproape un an sediul prefecturii, printre ei Manu Tomescu, Vasile Tivig și Daniel Dănilă, care au fost ținuți în fața instituției, alături de un grup de mineri și energeticieni.

Nicu Bunoaica le transmite liderilor care și-au asumat opritea protestelor minerilor, că acestea vor continua și îi acuză că ajută politicienii să tragă de timp, pentru a disponibiliza salariații CEO, care ar putea ieși la pensie, deoarece programul de restructurare asumat în fața Comisiei Europene prevede concedieri colective. „În documentul semnat vineri de așa-zișii lideri de sindicali, cameleoni sindicali, cum îi numesc eu, din cadrul CEO, s-au angajat că vor suspenda protestele, până la luare unei decizii pentru deblocarea Legii 197, privind reducerea vârstei de pensionare, făcându-se părtași la acest genocid social, programat de partidele de la guvernare. Trădătorilor, să știți că vom continua acțiunile de protest, până când această lege se va aplica în regim de urgență. Încercați cu trădătorii minerilor și energeticienilor să vindeți iluzii, în timp ce pregătiți un program de restructurare, semnat și impus de UE. Acești mineri și energeticieni vor fi șomerii de mâine ai acestui județ. Să vă fie rușine”, a transmis Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea, printr-un mesaj pe pagina de socializare.

Liderul protestatar le-a transmis colegilor lui un apel la solidaritate. „Mineri și energeticieni, fiți uniți. Puteți să implementați această lege. Această lege este o lege bună, care se poate pune în aplicare, dar nu se dorește, de către partidele politice. Numai dumneavoastră puteți rezolva această problemă. Fiți uniți!”, și-a încheiat Nicu Bunoaica mesajul de pe pagina de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here