Minerii amenință că se duc să doarmă la porțile parlamentarilor, care au votat închiderea termocentralelor. „Dormim pe scările lor, că știm pe unde au vilele”. VIDEO

0
1249

Protestatarii de la Complexul Energetic Oltenia, care au fost mințiți de politicienii puterii, că grupurile energetice ale companiei nu vor fi închise până în 2032, însă au votat legea care le pune pe liber chiar de la finalul acestui an, amenință că se vor duce să doarmă la ușile reprezentanților partidelor aflate la guvernare.

Minerii și energeticienii de la Complexul Oltenia se declară mințiți de politicienii puterii, care au votat legea decarbonizării, ce închide termocentralele și carierele miniere. Legea de aprobare a ordonanței de urgență, votată în această săptămână, stabilește închiderea mineritului și a termocentralelor pe bază de lignit și huilă, mai devreme decât și-au asumat alte țări din Uniunea Europeană. Angajații Complexului Energetic Oltenia, care protestează pentru deblocarea Legii 197/2021, de reducere a vârstei de pensionare, amenință că se vor muta la ușile politicienilor care i-au amăgit. „Așa cum ne-am dus peste pesediști, o să ne ducem la ei acasă. Când n-o să mai avem ce să mâncăm, ne ducem și dormim pe scările lor, că știm pe unde au vilele, știm pe unde au sediile partidelor. Ne ducem, ne luăm bagajele și stăm pe scările partidelor sau pe unde au vilele. Ne împărțim și dormim acolo. Să ne dea de mâncare, să ne bage la căldură, pentru că în halul ăsta vor aduce județul, dacă acum nu iau măsuri”, a spus Manu Tomescu, la ultimul protest, ce a avut loc joi după amiază, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.
Reprezentanții minerilor și energeticienilor acuză că banii prin PNRR, pe care parlamentarii puterii îi invocă, pentru a-și motiva voturile în favoarea legii de închidere a termocentralelor pe cărbune, nu sunt folosiți pentru crearea de alternative, în județul Gorj.
VIDEO, AICI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here