Minerii de la Jilț Sud refuză să intre la muncă, după discuțiile eșuate pe tema reducerii vârstei de pensionare

0
2543

Minerii din schimbul II, de la Cariera Jilț Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, refuză să intre la muncă, după ce discuțiile pe tema reducerii vârstei de pensionare au eșuat. Surse spun că angajații s-au revoltat, după ce au urmărit discuțiile, transmise live de unul dintre sindicaliști. Parlamentarii de Gorj, reprezentanții sindicatelor, ai administrației și ai Casei de Pensii s-au întâlnit, azi la ora 11:00, pentru a dezbate proiectul blocat în Camera Deputaților. Parlamentarii PSD nu s-au deranjat să participe la întâlnirea solicitată de Dan Vîlceanu. În sala de la Prefectura Gorj au fost prezenți cei trei parlamentari PNL și deputatul USR, Radu Miruță, rămas singurul susținător al amendamentului. După două ore de discuții, în care parlamentarii PNL au făcut doar opoziție propriului partener de coaliție de la USR, fără să aducă propuneri pentru rezolvarea problemei, întâlnirea s-a încheiat cu minciuna că liberalii (care s-au opus până acum) vor introducerea proiectului pe ordinea de zi, deși acesta a rămas pe dinafară tocmai din cauză că deputații PNL au fost împotrivă. Deputații liberali și-au reconfirmat poziția împotriva proiectului de lege aflat în Parlament.

Proiectul de modificare a Legii Pensiilor, care ar duce la diminuarea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor, i-a scos pe angajați în stradă. Mineri și energeticieni au pichetat Prefectura Gorj timp de15 săptămâni, iar șapte dintre ei au făcut greva foamei, o săptămână, în fața Guvernului.

UPDATE! Minerii au intrat la muncă, după discuții cu conducerea unității. Mai mulți dintre ei au fost incluși pe listele de disponibilizare, fără să aibă un răspunc concret din partea Casei de Pensii, că îndeplinesc condițiile de pensionare. Angajații au acuzat și faptul că orele din weekenduri sunt împărțite preferențial, iar concediile le sunt fracționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here