Ministrul Energiei neagă că au murit salariați de la CEO. „Am sunat la Complex să verific. În 2022 au fost zero accidente de muncă”

0
1526

Ministrul Energiei susține că niciun angajat al Complexului Energetic Oltenia nu a murit în acest an, la companie. Virgil Popescu a negat decesele despre minerilor și energeticienilor, care i-au fost reproșate în moțiunea de cenzură depusă de USR. În discursul susținut la discutarea textului în Camera Deputaților, ministrul i-a acuzat pe inițiatori că mint, în legătură cu rata crescută a mortalității la CEO. 35 de angajați ai companiei au murit, de la începutul anului, cei mai mulți din cauza unor boli profesionale. Virgil Popescu s-a apărat și a declarat că a sunat la CEO, de unde i s-a confirmat că, în anul în curs, nu au avut loc accidente mortale. „Să minți în fața Parlamentului și în fața românilor despre vieți pierdute la Complexul Energetic Oltenia este dezonorant și descalificant. Spuneți-ne voi cum moare câte un angajat de al CEO la fiecare 5 zile, pentru că am sunat la Complex ca să verific informația și am aflat că în anul 2022 au fost înregistrate ZERO accidente mortale și 5 accidente de muncă, cele mai puține de la înființarea CEO. Cum să mințiți cu decese doar pentru voturi? Rușine! De trei ori rușine. Atât de mult urâți minerii și mineritul, încât ați început cu o minciună macabră despre CEO.
Și continuați să mințiți pe parcursul întregii moțiuni”, a afirmat ministrul Virgil Popescu, în discursul pe care l-a citit marți după amiază, în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here