Noul antrenor al naționalei, acuzat că a fost promovat politic. „Au fost chemați la Bucuresti și li s-a trasat sarcina sa fii numit antrenor principal”

0
379

Fostul președinte al Clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, acum principal creditor, i-a răspuns fostului antrenor, Edward Iordănescu, noul selecționer al echipei naționale, care a publicat pe pagina de socializare o replică, după ce Condescu l-a acuzat că a cerut falimentul clubului gorjean. Vineri, Condescu a emis scrisoare deschisă, către fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, pe care l-a indicat drept „autor moral” al situației în care se află clubul de la Târgu Jiu, ce riscă să intre în faliment, acuzând faptul că oficialul a dictat impunerea ca antrenor la Pandurii, a lui Edi Iordănescu.

Redăm scrisoarea deschisă, adresată lui Edwars Iordănescu, semnată de Marin Condescu:

„Domnule antrenor Iordănescu JR,

Avand în vedere ce ați transmis în spațiul public, este adevarat domnule Iordanescu Edward Marius, banii i-ați primit în baza unui contract încheiat cu CS Pandurii Lignitul Targu Jiu semnat de domnul Eugen Parvulescu, președintele clubului la acea vreme, dar NEGOCIAT cu Calinoiu Ion, președintele Consiliului Judetean Gorj și Ciurel Laurentiu, director general la CE Oltenia. Domnul Eugen Parvulescu numai l-a semnat.

Este adeviirat, ați încasat aceste sume fantastice prin bonusuri de performanță, odata cu venirea domnului Narcis Raducan, care erau urmatoarele: BONUS 750 euro/punct în palyoff; BONUS 15.000 euro pentru locurile 1-6 playoff;

BONUS 15.000 euro daca echipa se califica 1n Europa League, tur preliminar. Obiectivul pentru locurile 1-6 se cumuleaza cu cel de cupe europene (ex. 000 euro playoff+ 15.000 euro tur preliminar 30.000 euro); BONUS 600 euro/punct sezon regulat;

Este adevarat, ați lncasat acești bani pentru performanță! Dar cu cine ați făcut performanța? …. Cu Narcis Radµcan, Calinoiu Ion și Ciurel Laurentiu??? Fotbal în patru???? Eu știam ca pokerul se joaca așa! Ați uitat fotbalistii! I-am găsit eu la masa credală!

Da, domnule lordanescu, este adevărat! Am avut un dosar penal, știu cum este!

Știu cum s-a finalizat: cu condarnnarea mea cu suspendare și cu urmatoarele prevederi: nu exista prejudiciu; nu exista probe directe; exista convorbiri telefonice secretizate; are de primit bani de la Pandurii Targu Jiu in urma contractelor de imprumut. Așa a decis instanța și eu m-am supus, fiindca am greșit! Am platit! Așa am devenit creditor la Clubul Pandurii Targu Jiu unde tu pregatisei terenul cu echipa de poker.

Apropo, protectorul tau nu a avut probleme penale? lntreb doar pentru puritatea anturajului tau și curiozitatea mea!

Diferența dintre noi doi este de experiență, varsta și moralitate. In 10 ani de când am preluat echipa din Liga a 2-a și pana a devenit vicecampioana a Romaniei calificandu-se în grupele Europa League, eu nu am încasat niciodata niciun leu de la Pandurii Targu Jiu pentru munca prestata și rezultatele obtinute de jucatori. Niciodata jucatorii, in cei 10 ani, nu au ramas neplatiti pentru activitatea depusa! Pentru cei 10 ani de activitate la Clubul Pandurii Targu Jiu, instantele de judecata din Romania au decis ca am de primit 1.100.000 euro, îndeplinindu-mi contractele de prestari servicii care printre altele, prevedeau ca obligații ale mele:

– mentinerea echipei in Liga 1;

– sponsorizari și publicitate de 000.000 euro 1n fiecare an;

– cel puțin 4 jucatori pentru echipa naționala a Romaniei și alte naționale;

– participarea 1n 7 ani într-o cupa europeana (începând cu anul 2005);

– castigarea Cupei Romaniei (am reu it decal cu echipa de fotbal feminin);

– crearea de infrastructura și pregătire de condiții de joc, și antrenament conforme regulamentelor și normelor FRF și UEFA;

Banii sunt la masa credala. Au ramas acolo, dar mai putini, pentru ca am renuntat la 25% la fel cum au făcut-o și alții care cred intr-un viitor pentru Pandurii.

Fata de locul 3 pe care l-ai obținut tu și eliminarea din primul tur al cupelor europene cu epuizarea financiara a clubului, cu cantonamente și pregatiri de sute de mii de lei la sediul echipei mutat in Bucuresti, cu aceasta victorie a la Pirus nu ti se pare ca mai ai mult de munca? Dar ești tânăr! Cat iți mai traiesc părinții ești tot copil! Eu iți doresc succes la echipa noastra nationala, dar resursele financiare nici acolo nu sunt inepuizabile. Jar comunicatul meu nu are nicio legatura cu numirea ta acolo, are legatura cu Clubul Pandurii care a fost rampa de lansare pentru tine i sinucidere pentru el. Nu cauta motive sa justifici numirea ta, ca nu exista!

In decembrie 2014 antrenorul echipei a fost convocat dupa un meci oficial și i s­ a comunicat – de către Calinoiu Ion, presedinte CJ Gorj, de fata fiind și Ciurel Laurentiu, director general la CEO – ca au fost chemați la Bucuresti și li s-a trasat sarcina sa fii numit antrenor principal tu. Poate nu știi! Presedintelui clubului i s-a transmis ca incepând cu luna ianuarie are un nou antrenor.

Incepandu-ti activitatea in luna ianuarie s-a constatat ca președintele Eugen Parvulescu nu avea experienta necesara pentru performantele care ti le doreai (cu un an in urma cu același presedinte executiv la conducere, Pandurii eliminasera inainte de calificarea in grupele Europa League ,,o echipa de pe lânga Ploiesti”, Sporting Braga). Atunci AGA Pandurii Targu Jiu, pentru a-ți îndeplini cerintele, a preăitit terenul noului ,,CONDUCATOR” Narcis Raducan și i-au înscenat presedintelui Eugen Parvulescu (o facusera și cu mine in 2013) un blat cu Universitatea Cluj și l-au destituit! S-a demonstrat ulterior ca a fost o regie pentru compromitere.

Nu am facut niciodata presiuni nici asupra ta direct și nici prin cunostintele tale, nu am vorbit prin telefon și nici prin mesaje, doar ti-am scris cine sunt, voiam sa te sun. Am cerut numărul tau de la Razvan Stanca și te-am sunat sa vad daca este adevarat ca ai cerut falimentul. Nu mi-ai răspuns!

Și ca sa incheiem polemica, nu imi este frica de o plângere penala! Faptele sunt acestea, adevarul unul singur! Și dacă va fi nevoie de martori pentru marturisirea lui, in afara de conștiința ta și adevărul pe care îl știi – cum ai fost numit la Pandurii – toți care au fost victime colaterale vor mărturisi. Mi-au promis, mandatandu-ma sa îl spun!

Eu te respect pentru tinerețea ta, pentru restul imi va spune timpul. Noroc bun!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here