OPC a închis zece din 11 operatori economici din Rânca, verificați într-o zi

0
305

Majoritatea operatorilor economici verificați joi, de Protecția Consumatorilor, în stațiunea Rânca, a fost închisă temporar. În cursul zilei de ieri, au fost desfășurate primele acțiuni de control, în cadrul ”Comandamentului de iarnă” și au fost ”vizitați” 11 agenți. La nouă dintre ei a fost oprită temporar activitatea, iar pentru unul s-a propus închiderea pe o perioadă de cel mult 6 luni. Principalele abateri constatate de echipele de control au fost lipsa autorizațiilor de funcționare emise fie de ANSVSA, ISU, fie de către primăriile pe raza cărora își desfășoară activitatea. 9 operatori economici au fost găsiți în această situație.
Comisarii au descoperit și că aceștia nu respectau condițiile de depozitare a alimentelor, recomandate de producător; produse și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare, necesare determinării conformității acestora; materii prime expirate; legume, fructe depreciate; saltele murdare/pătate; camere neigienizate corespunzător.
După prima zi de controale, au fost aplicate 21 de amenzi contravenționale, în cuantum total de 90.000 lei și date 3 avertismente. ”Au fost dispuse următoarele măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru 9 unități; a fost propusă închiderea temporară a unității pe o perioadă de cel mult 6 luni pentru un operator economic; oprirea definitivă de la comercializare al produselor neconforme“, a transmis coordonatorul comandamentului, Alin Gubancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here