Pericol. Confirmați cu Covid, la o săptămână după ce au fost scoși din izolare

0
3954

Lipsa testării pune în pericol comunități întregi. O familie din Bumbești Jiu (Gorj) a fost internată la o săptămână după ce a ieșit din izolare. Cei doi, soț și soție, primiseră „undă verde” de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, să părăsească locuința, după 14 zile în care au fost obligați să se autoizoleze. Soții, care locuiesc în satul Lăzărești, au fost considerați suspecți după ce fiul lor, jandarm, a intrat în contact cu colegi confirmați pozitiv la Coronavirus. Toți au rămas în izolare la domiciliu, timp de două săptămâni, iar la începutul lunii mai, au primit acceptul de a ieși de sub restricție.

După o săptămână de la ieșirea din izolare, părinții jandarmului s-au simțit rău, au fost internați, iar testele au arătat că sunt purtători ai virusului Covid. Jandarmul, soția și copiii au fost băgați din nou în izolare, în timp ce părinții confirmați cu Coronavirus aunt internați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu.

O anchetă epidemiologică ar trebui să stabilească persoanele cu care familia a intrat în contact, în săptămâna de după izolare și până la confirmare. Autoritățile nu testează, însă, suspecții de Covid, ceea ce poate duce la scăparea de sub control a situației, în comunitățile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here