Plățile către constructorul centurii Târgu Jiului au fost blocate. Lucrările bat pasul pe loc

0
488

Lucrările pe centura municipiului Târgu Jiu avansează în ritm de melc, din cauza blocajelor financiare. Constructorului i-au fost respinse la plată facturi, fiind depistate anumite neconformități. Firma care execută lucrările a fost pusă să le remedieze. Deși acest lucru s-a întâmplat, banii tot nu au fost virați. Din acest motiv, ritmul lucrărilor a încetinit.

Centura municipiului Târgu Jiu a început în urmă cu opt ani, însă lucrările au fost stopate, câțiva ani, după ce firma italiană care a câștigat licitația, Collini Lavori SpA, a renunțat la contract, la nici jumătate din lucrare. Termenul inițiat de finalizare a fost 2016. Proiectul a rămas blocat, până în 2020, când a fost organizată o nouă licitație, câștigată de asocierea de firme Secol Societa Edile Costruzioni e Lavori SA – Secol Romania SRL. Valoarea contractului s-a dublat, în timp.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, iar în cazul în care lucrările nu vor fi terminate la timp, suma asigurată din bugetul UE trebuie restituită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here