Plătiți cu spor de pericol, la unități închise de ani de zile

0
519

Primăria Târgu Jiu plătește zeci de persoane, să nu facă nimic. 25 de privilegiați sunt încadrați pe posturi, la două structuri, care sunt, de fapt, închise de mai bine de doi ani. În lipsa activității, unii își rezolvă treburile personale, alții stau încuiați în clădirile fără activitate. Faptul că cei 25 de angajați sunt plătiți din bani publici, este confirmat de conducerea Direcției de Patrimoniu, în subordinea căreia se află, printr-un răspuns, la o solicitare de informații publice. 17 dintre ocupanții posturilor din organigrama instituției publice ar trebui să-și desfășoare activitatea la stadionul municipal, care este un șantier de doi ani. Alți opt figurează ca fiind încadrați la „Formația întreținere și administrare sală sport și sală box”, clădire care a fost modernizată de curând, dar care a rămas închisă, după inaugurare. La fiecare dintre cele două entități este încadrat câte un șef, plătit cu câte 1.000 de euro, lunar, la care se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare, de 690 lei.

 

La stadion, unde numărul angajaților este mai mare, a fost încadrat și un administrator, care beneficiază și el de spor pentru condiții vătămătoare, de 505 lei, lunar. Inexplicabil, însă, în condițiile în care ambele puncte, stadionul și sala de sport, sunt închise. Dovada, aici:

Șeful obiectivului este rudă a liderului PSD, Florin Cârciumaru și a fost angajat de acesta, în perioada în care era primar al municipiului Târgu Jiu. Mircea Călinoiu, fratele ginerelui fostului edil, angajat șef la Sala Sporturilor, nu este singurul din familie, încadrat la Primăria Târgu Jiu, în timpul mandatului lui Cârciumaru. Fratele acestuia a fost și el angajat la instituția publică, în cadrul Serviciului de Investiții, iar nevasta i-a fost încadrată la departamentul de departamentul de comunicare, unde se ocupa de ziarul primăriei, ulterior fiind transferată la Centrul de Informare și Promovare Turistică.

Directorul Direcției de Patrimoniu, Marian Rotaru, în subordinea căruia se află cei 25 de angajați, plătiți din bani publici, deși nu au obiect de activitate, a declarat, într-o emisiune, la SabotoriiTv, că el nu știe nimic.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here