Polițist anti-mafia, prins în flagrant când lua mită de la un suspect

0
800

Un polițist de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea a fost reținut, după ce a fost prins în flagrant, când lua mită. Agentul Mihai Dandea a fost reținut pentru 24 de ore, iar procurorii anticorupție au propus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că agentul anti-mafia a fost prins în timp ce primea o tranșă de 500 de euro, din șpaga cerută unei persoane cercetate într-unul din dosarele instituției la care lucrează. „Inculpatul Dandea Mihai, în calitatea menționată mai sus, începând din toamna anului 2020 și până în luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoană cercetată într-un dosar penal al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea pentru săvârșirea unor infracțiuni informatice, și ar fi primit în total suma de 15.400 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri.

Concret, printre altele, inculpatul ar fi pretins și primit suma de bani menționată mai sus pentru a pune la dispoziția persoanei respective informații confidențiale din dosarele D.I.I.C.O.T., despre care ar fi avut cunoștință în virtutea atribuțiilor sale de serviciu.

În același context, la data de 28 martie 2022, inculpatul Dandea Mihai ar fi primit suma de 500 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată într-un comunicat emis de procurorii DNA.

Polițistul reținut este prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here