Ponta îl susține pe Tăriceanu la președinție, dar se vrea premier

0
616

Fostul lider PSD, Victor Ponta, a declarat că îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale, împotriva lui Liviu Dragnea. Președintele Pro România a recunoscut că vrea, în schimb, guvernul, pe care l-a condus în perioada 2012-2015. „Aș vrea să putem să continuam ce am lăsat neterminat în 2015. Deci ne vom concentra pe zona guvernamentală”, a declarat Ponta, la Târgu Jiu.

Fostul premier Victor Ponta vrea din nou la Guvern. Șeful Pro România a devoalat, la Târgu Jiu, strategia pentru a ajunge din nou prim-ministru. În va susține pe Călin Popescu Tăriceanu pentru alegerile prezidenâiale, împotriva lui Liviu Dragnea. „Noi ne-am propus și eu personal am și experiența și capacitatea să o fac, și am pornit asemenea discuții, să fac un pol al normalității, alternativ la aceste două variante, să identificăm posibili candidați, cu profil social-democrat, european, bine văzuți […] și să construim o alternativă, un candidat, pe care să-l sprijinim toți și care, în primul rând, să-l scoată pe Dragnea din primul tur, că ați văzut că are 5% în sondaje, dar are cea mai bună mașinărie politică, PSD-ul, și are cei mai mulți bani care au fost vreodată în România. Banii lui Dragnea nu i-a avut nimeni, nici Băsescu, nici Năstase, nimeni.[…] E Tăriceanu la egalitate cu mine. Mai sunt și alte variante. De-asta v-am zis, că las la o parte orgoliile, pentru că miza e mult mai importantă și pot să fac campanie pentru cineva în care cred”, a spus Victor Ponta, care în ultima lună a venit de două ori la Târgu Jiu, cât nu a ajuns tot anul, deși are un cabinet parlamentar aici.

Fostul premier a recunoscut că susținerea politică, pe care i-o oferă lui Tăriceanu, nu este una necondiționată. Vrea să revină în poziția din care a plecat înainte de terminarea mandatului, în fruntea guvernului. „Am fost până acum în patru guverne, cred că experiența pe care am acumulat-o ca prim-ministru și ministru și experiența care mi-a prins bine, de când nu mai sunt la guvernare, cred că pot s-o folosesc și mi-aș dori să o folosesc în zona executivului”, a spus Ponta.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here