Preotul a luat enoriașii acasă. Slujba, ținută în curte, după ce biserica disputată a fost închisă. VIDEO

0
1501

Biserica din cartierul Primăverii, din Târgu Jiu, la care săptămâna trecută au ajuns poliția și jandarmii, din cauză că enoriașii nu acceptă venirea unui nou preot, a rămas închisă. Părintele Ioan Cosmin Barză, pe care Mitropolia Olteniei l-a înlocuit, a luat credincioșii acasă și a oficiat slujba de duminică, în propria curte.

Oamenii din cartierul Primăverii, care au mers la slujbă, la biserica ”Sfânta Varvara”, au găsit ușile zăvorâte cu două rânduri de lacăte. Lăcașul de cult a fost închis, după ce Mitropolia a trimis un alt preot, pe care enoriașii nu l-au acceptat. Părintele dat la o parte de superiori, Ioan Cosmin Barză, i-a luat pe credincioși acasă. În curte, a improvizat un loc de închinăciune și a oficiat slujba de duminică.
Biserica ”Sfânta Varvara”, din cartierul Primăverii, este în mijlocul unui scandal, de jumătate de an. Preotul a fost anunțat de superiorii bisericești, că a fost schimbat, iar în locul lui a fost repartizat un alt preot, care până la acea vreme fusese jurist la teatrul din Târgu Jiu. Enoriașii din cartier au făcut scut în jurul părintelui Ioan Cosmin Barză, susținând că bisericuța din zonă a fost construită de preot și de oamenii din cartier, fără niciun ajutor. Unii dintre susținătorii părintelui Barză acuză Mitropolia Olteniei, că vrea să le ia lăcașul de cult, la care nu are niciun drept. Între timp, înaltele fețe bisericești l-au retras pe preotul-jurist, după ce s-a constatat că nu îndeplinește condițiile impuse de regulile BOR.
Săptămâna trecute, la biserica din cartier a ajuns un alt preot, adus de reprezentanții Protoieriei Târgu Jiu, care au motivat că a avut loc un concurs. Nici cel de-al doilea preot adus să-l înlocuiască pe Barză nu a avut mai multă trecere. Oamenii au chemat poliția și au reclamat că noul preot și reprezentanții Protoieriei au intrat prin efracție în bisericuța loc, din lemn. În ziua de Sfântul Andrei, credincioșii și cei doi preoți au rămas în fața bisericii închise, supravegheați de echipaje de poliție și jandarmerie, deoarece spiritele s-au încins, la un moment dat. Reprezentanții IPJ Gorj au confirmat că a fost deschis un dosar penal, pentru distrugere, în urma plângerii făcute de locuitorii din zonă, iar noul preot a plecat, amenințând că va depune și el o plângere, pentru că se simte obstrucționat.
Duminică, oamenii au mers din nou la biserică. Pentru că lucrurile nu s-au elucidat, preotul Ioan Barză i-a luat pe enoriași acasă și a oficiat slujba în propria curte. Luni, de Sfânta Varvara, lucrurile s-au repetat. Oamenii s-au adunat în fața bisericii, care a rămas închisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here