Preotul înlocuit a câștigat în instanță, împotriva Protoieriei

0
4423

Preotul din Târgu Jiu, înlocuit de la Biserica ”Sfânta Varvara”, a avut un prim câștig de cauză, în instanță, împotriva Protoieriei Târgu Jiu. Mai marii bisericești au cerut ordonanță președințială, pentru a-l obliga pe preotul Ioan Cosmin Barză să cedeze toate bunurile, împreună cu lăcașul de cult și să i se interzică să mai slujească acolo. Enoriașii au făcut scut în jurul acestuia, acuzând afaceri ale înalților prelați, pe care îi suspectează că vor să le ia bisericuța din cartier, construită de preot și localnici, din donații.
Pentru că Protoieria nu a putut demonstra că are vreun drept de proprietate asupra lăcașului de cult, magistrații au respins cererea protopopiatului și l-au obligat să plătească cheltuielile de judecată ale preotului Barză.
”Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului. Respinge cererea de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale. Obligă reclamanta la plata către pârât a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, onorariu avocat. Cu apel în termen de 5 zile de la pronunţare, ce se depune la Judecătoria Târgu Jiu”, se arată în încheierea publicată pe portalul instanței.
Scandalul de la biserica din cartierul Primăverii a început de aproape jumătate de an, când preotul de aici a fost anunțat că este schimbat, iar în locul lui, superiorii au hotărât să trimită un alt popă. Enoriașii s-au opus noului preot, care a fost înlocuit cu un altul. Nici cel de-al doilea trimis nu a fost acceptat de oameni, care îl susțin pe vechiul părinte.
Între timp, reprezentanții Protoieriei și noul preot s-au ales cu un dosar penal, după ce au intrat în biserică și au înlocuit încuietoarea. Oamenii, care au ajutat la construirea bisericii, îi acuză și pe șefii Complexului Oltenia, că au dat terenul de sub lăcașul de cult, ulterior, familiei fostului director Ion Vulpe, care a fost condamnat în dosarul strămutaților de lux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here