Președintele Consiliului Județean, inculpat de DNA, după ce și-a numit consilierul, la șefia Școlii Populare de Arte

0
578

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva președintelui Consiliului Județean Iași, pentru abuz în serviciu. Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului, este acuzat că a și-a numit consilierul, director interimar la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”, deși nu îndeplinea condițiile pentru post.
Alături de Alexe, s-a dispus urmărirea penală și față de:
Apetrei Radu-Gsbriel, șef Serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
Baba Vlad-Corneliu, consilier IA la cabinetul președintelui Consiliului Județean Iași, detașat ca manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Față de acesta din urmă s-a extins urmărirea penală și pentru infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și permiterea accesului la informații nedestinate publicității, toate sub forma instigării.
Baba Vlad-Corneliu a fost numit manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, în condițiile în care acesta nu ar fi îndeplinit condițiile legale de ocupare a respectivei funcții de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here