Prețul apei a crescut cu 70%. ”Bubuie conductele ca artificiile de sărbători”

1
392

Deputatul USR, Radu Miruță, acuză că prețul apei a crescut nejustificat, la Târgu Jiu și a lansat o petiție, pe Facebook, prin care solicită Consiliului Județean și Consiliului Municipal Târgu Jiu, să reducă tariful pentru apă și canalizare.
Liderul USR Gorj spune că majorările aprobate la Târgu Jiu sunt cele mai mari din țară, prețul ajungând cu 70% mai mare, în ultimul an și jumătate, orașe mult mai dezvoltate având tarife net mai mici. “De acum un an și jumătate până astăzi, prețul la apă și canal în Târgu Jiu a crescut cu 70%. În 2022 aveam 8,51 lei, cu TVA inclus, în 2024 avem 14,53 lei. M-am uitat comparatic, La Oradea prețul este cu 41% mai ieftin, la Cluj sau la Vâlce, lângă noi, tarifele sunt cu 26% mai ieftine.Gorjenii nu sunt mai bogați decât bihorenii, decât vâlcenii. În 2022 – 2023, când au venit cu creșterea de la 8,21 șa 12 lei, au justificat cu creșterea prețului la energie. Față de atunci, prețurile la energie au stagnat și au mai scăzut”, a afirmat Miruță.
Deputatul spune că motivele pentru majorări nu sunt justificate, date fiind avariile frecvente, apărute la sistemul de distribuție, care arată lipsa investițiilor. ”Eu nu am văzut o investiție făcută de cei de la Aparegio în județ. Vedem că bucuie conductele ca artificiile de revelion, iar ei vin și ne spun, în fiecare an, că majorează prețul la apă. În baza cărei explicații cresc ei prețul la apă? Dacă-și bat joc de buget și nu mai au bani, pentru că au tot felul de plăți pe care le fac în bătaie de joc, pentru diverse activități nejustificate acolo, nu se poate justifica, ca cetățeanul din Târgu Jiu să plătească niște bani, ca alții să-și bată joc”, mai spune liderul USR Gorj. Declarația completă a lui Radu Miruță o vedeți aici:

1 COMENTARIU

  1. Primarii nostri alesii…nostri !Si la B-jiu este aceeasi situatie!Eu cosider ca AparegioGorj cteste pretul nejustificat la apa.La B-jiu apa vine din munte prin cadere ada ca Aparegio nu intervine cu nimic.Bamditul e primarul ,rudaru Bobaru care are niste interese meschine pt.a creste pretul !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here