Primarul vrea să ia forajul Petromului, să facă stațiune balneară

0
1174

Primarul din comuna Cîlnic (Gorj) vrea să facă o stațiune balneo-climaterică, dintr-un foraj folosit de Petrom. Puțul a fost descoperit în urmă cu 35 de ani, când unitatea de foraje, de la vremea respectivă, a săpat un puț, pentru o sondă petrol. Numai că, în loc de perol, a ieșit apă termală. În urma unor analize efectuate, s-a demonstrat că apa are 37 de grace C și are proprietăți asemănătoare cu cele ale izvoarelor din stațiunea Bala. Forajul de apă termală este în satul Vlădoi, unde femeile din zonă își spală rufele, iar localnicii fac baie.

Pentru că zona are potențial turistic, primarul comunei Cîlnic, Dumitru Vulpe, a început de mai bine de un an, demersurile pentru ca forajul să fie preluat de primărie de la Petrom și să realizeze o microstațiune balneo-climaterică, dat fiind faptul că apa are calități terapeutice. Edilul spune că au fost agenți economici interesați să investească în zonă, însă proprietarii terenurilor pe care se află forajul și cei din vecinătate au cerut prețuri foarte mari. ”Au fost doi investitori care au intenționat să dezvolte zona. Voiau să realizeze o microstațiune, cu bazine de înot, spații de cazare și de tratament, dar pentru ca acest lucru să fie posibil este necesară o suprafață de 1,5-2 hectare de pământ. Oamenii care dețin proprietăți în zonă au solicitat prețuri exorbitante pentru terenurile din vecinătate, astfel că investitorii au renunțat”, a spus Dumitru Vulpe.

Primarul susține că, după ce se va prelua forajul și se va obține licențierea, autoritățile locale vor demara din nou negocieri cu proprietarii terenurilor, pentru a încheia un parteneriat public-privat, astfel încât, zona să fie transformată în stațiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here