Procurorul general al României, sesizat în cazul salutului nazist al prefectului de Gorj

0
880

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului (MCA) din România a sesizat procurorul general al României, în legătură cu salutul nazist, făcut de prefectul de Gorj, la lansarea candidaturii pentru Primăria municipiului Târgu Jiu. Iulian Popescu a transmis salutul controversat, atât la începutul, cât și la finalul discursului, susținut în fața a peste o mie de participanți, în sala Polivalentă din oraș. Imagini cu momentul controversatului salut au fost prezentate de presafarastapani.ro.
”In conditiile in care Romania depune eforturi sustinute si continue pentru a crea un sistem de control si de reducere a antisemitismului si a extremismului la nivel national, un astfel de gest din partea unui reprezentant al statului, este de neacceptat.
Ca atare solicitam implementarea masurilor care se impun in astfel de cazuri, conform legislatiei in vigoare, legislatie care interzice, intre alte manifestari, afisarea si folosirea simbolurilor si a mesajelor naziste”, se arată în sesizarea trimisă procurorului general, de Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here