Proiectul de reducere a vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni, votat de Comisia de Muncă. PNL s-a abținut

0
1325

Proiectul de lege, care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni, a trecut de Camera de Muncă și va ajunge la vot, în plenul Camerei Deputaților. La ședința din Parlament, a fost prezent și unul dintre autori, Lucian Gal, președintele Energetica, el susținând în fața deputaților că proiectul se bazează pe analize efectuate în unitățile de producere a energiei, unde situația este una dezastruoasă. Documentația care a stat la baza inițiativei, dar și datele trimise de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, însoțite de imagini din unitățile companiei, nu i-au putut determina și pe deputații PNL, să voteze proiectul. Grupul liberal s-a abținut de la vot, proiectul fiind susținut de USR, PSD și AUR. „Proiectul de lege cu privire la pensionarea unora dintre cei care au lucrat in productie din zona de minerit si energie, celebrul PLX75/2021 a trecut acum in Comisia de Munca si va intra la vot in plenul de admiteri. Victorie de etapa. Proiectul de lege pentru care am pedalat politic mult timp singuri in Gorj, a trecut astazi in comisia raportoare. Va intra in plenul de admiteri. Apreciez ca pe final, ratiunea, argumentele si strategia la care am lucrat alaturi de Cristina Prună si Oana Toiu au dat roade si au generat consens si la alte grupuri parlamentare”, a anunțat deputatul Radu Miruță, după votul din Comisia de Muncă.

Fostul ministru liberal al Muncii, Violeta Alexandru, acum membru în Comisia de Muncă, a dat vina pe conducerea Complexului Energetic Oltenia, care nu a plătit cotizațiile angajaților, de-a lungul anilor, asta în condițiile în care directorii și membrii Consiliului de Supraveghere au fost mereu impuși politic, actuala conducere fiind pusă cu girul liderilor PNL și chiar dintre apropiații unor „șefi” de partid. Parlamentarul a mai afirmat că speră ca proiectul să ajungă în plenul Camerei Deputaților, pentru votul final, înainte ca parlamentarii să intre în vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here