PSD a făcut propria inaugurare a stadionului, înainte de inaugurarea oficială

0
1098

Acțiune halucinantă a liderilor PSD, care au pus de-o inaugurare pe ascuns a stadionului de la Târgu Jiu. Aflați în campanie electorală, pesediștii s-au vopsit, și-au pus costumele și au mers în gașcă la stadion, ca să facă poze și să se felicite pentru măreața realizare, finalizată cu trei ani întârziere. Evenimentul politizat de PSD a avut loc marți, când trebuia să aibă predarea unui protocol, Compania de Investiții și Primăria Târgu Jiu.

Liderii PSD au trișat la inaugurarea stadionului de la Târgu Jiu. Pentru că tăierea panglicii la noua arenă a fost stabilită pentru 25 octombrie, dată la care reprezentanții actualului guvern nu vor mai fi în funcții, liderii PSD au organizat, în secret, propria inaugurare. Marți la ora 16.00, o întreagă „cohortă” de pesediști a poposit în clădirea nou construită, unde și-au făcut poze, s-au lăudat, chiar și pentru întârzierea finalizării lucrării și s-au aplaudat. A lipsit doar șampania, desfăcută de Viorica Dăncilă, în timp ce stadionul era un șantier. Acțiunea a fost bine pusă la punct, la ea participând primari ai PSD din județ, parlamentarii partidului, consilieri locali, secretarul de stat de la MAI, Ciprian Florescu, fostul „baron” Ion Călinoiu, dar și ministrul Dezvoltării și președinta Companiei de Investiții. Liderii PSD s-au folosit de pretextul predării unui protocol, către Primăria Târgu Jiu. Actul, semnat deja și care putea fi trimis chiar prin poștă, a fost adus de șefa de la CNI, Manuela Pătrășcoiu, care i l-a înmânat primarului Marcel Romanescu, chemat la ora 16.00 la stadion, fără să știe că acolo fuseseră invitați toți liderii și șefii de instituții PSD.

Cârciumaru s-a autodenunțat. „Ezact”!

Fostul primar, Florin Cârciumaru, a recunoscut că, încă de la demararea investiției, s-a știut că autotitatea locală nu poate suporta partea ce-i revenea și s-a așteptat ca aceasta să fie acoperită tot din bugetul statului. „Că, din diferite motive, inaugurăm acest stadion cu un an, doi, mai târziu, contează prea puțin. Important e că am realizat o investiție foarte mare, pe care Consiliul Local n-o putea realiza. Indiferent cine ar fi fost la decizie, renunța la o investiție suportată de stat, în valoare de 21 milioane, pentru că trebuia să contribuim și noi, autoritățile locale, să executăm utilitățile de pe exterior? Nicio secundă nu am stat să iau hotărârea, că noi, Consiliul Local, vom realiza utilitățile și Compania de Investiții va ridica stadionul. Nu știu dacă altcineva nu ar fi luat aceeași decizie. Și dl Chiriac e aici de față, am zis că timpul le va rezolva pe toate și partea exterioară, în timp, pe insistențeșe noastre, pe insistențele domnului primar, lucrările vor fi executate tot de Compania de Investiții. Lucru care așa s-a întâmplat”, a declarat senatorul Cârciumaru.

Weber a chiulit din Parlament, pentru un tur de campanie

Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, care și-a asumat rolul de amfitrion al lansării făcute pe ascuns, a chiulit din parlament, ca să fie prezent. Întrebat de ce predarea protocolului nu s-a făcut înainte de debutul campaniei electorale și cum explică prezența exclusivă a PSD-iștilor la o procedură, ce trebuia să se facă între CNI și Primăria Tg Jiu, Weber nu a putut să dea un răspuns clar și a înșirat niște cuvinte, fără o logică sau o legătură cu întrebarea. „A fost anunțată această investiție. Este, dacă vreți, rugămintea domnului primar și a mea, la domnul vicepremier și la doamna directoare, ca protocolul să fie înmânat cât mai rapid. De-asta am și discutat, zilele trecute, cu domnul primar și am stabilit ca această predare să se realizeze în cel mai scurt timp și azi a fost un efort de a veni, pentru că urmează toți pașii procedurali, pentru a obține autorizațiile practic de funcționare a acestei investiții”, a fost răspunsul deputatului Weber. Deși au încercat să nege jocul politic, făcut în plină campanie electorală, liderii PSD au defilat, cu oficialii de la centru, și prin alte localități din județ, sub pretextul grijii pentru investițiile aflate în derulare, de care până acum nu și-au amintit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here