PSD a tăiat de la banii publici, primăriile PNL

0
1141

Consiliul Județean a tăiat primăriile PNL, de pe listă, la împărțirea cotelor din TVA și a impozitului pe profit, localitățile s-au trezit cu zero lei, la așa-zisa rectificare. Cele două municipii din județ au primit, la un loc, mai puțin decât o localitate, cât o comună. 

Șefii județului Gorj sunt acuzați că au dezavantajat localitățile conduse de primari PNL, pe care le-au tăiat de pe lista cu banii pe care trebuia să-i împartă. Reprezentanții PNL incriminează conducerea PSD a Consiliului Județean, că a lăsat fără bani jumătate din primăriile liberale. Repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a cotei de 20% din TVA și a impozitulului pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale, a lăsat cu „zero” lei unele administrații și a pompat sume cât pentru jumătate din județ, în contul altora.

Vineri, pe ordinea de zi a ședinței lunare, consilierii s-au trezit cu un punct, pentru care nu au primit proiectul, decât în momentul în care începeau ședințele comisiilor de specialitate, adică la ora 11.00. Liberalii au cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi a Consiliului Județean și discutarea lui într-o ședință extraordinară, însă majoritatea PSD-ALDE s-a opus și a votat respectivul proiect, care conținea împărțirea banilor către primării. Lista făcută de inițiatorii proiectului are multe valori „zero”, în dreptul primăriilor PNL. Cea mai mare diferență apare la Primăria Turceni, condusă de PSD, către care șefii de la „județ” au alocat jumătate din suma ce a revenit tuturor orașelor din județ. Primăria condusă de pesedista Cristina Cilibiu a primit 6.851.000 lei, din cei 13.000.000 lei, totalul sumelor pentru orașe. Localitatea de mărimea unei comune a primit mai mult decât municipiul reședință de județ, Târgu Jiu și municipiul Motru, împreună. Liderii PSD, care conduc și Consiliul Județean au alocat doar 2.297.000 lei pentru Târgu Jiu și 2.296.000 lei pentru Motru. Un alt oraș cu primar PNL, Novaci, nu a primit nici măcar un leu, deși este localitatea ce administrează o parte a stațiunii montane Rânca, zonă cu numeroase probleme.

„Sumele notate din pix de Cosmin Popescu”

Consilierii liberali au atacat modul de împărțire a banilor, acuzând conducerea județului că face jocuri de campanie, folosindu-se de banii statului. Vicepreședintele PNL Gorj, Denisa Șuță, a criticat dur, într-o postare pe pagina personală, atitudinea șefilor județului, pe care îi numește vătafi. „Vătafii PSD au împărțit banii, ca de fiecare dată, strict pe criterii POLITICE! Jumătate din primăriile PNL au primit 0 lei! Municipiului reședință de județ, Tg-Jiu, i s-au alocat 2.297 mii de lei, municipiului Motru – 2.296 mii de lei, orașului Novaci – 0 lei! În schimb, orașul Turceni, cu primar PSD primește 6.851 mii lei! În timp ce un orășel ca Turceni primește de 3 ori mai mulți bani decât municipiul reședință de județ sau municipiul Motru, primăriile liberale Arcani, Berlești, Bîlteni,Bolboși, Cîlnic, Fărcășești, Prigoria, Roșia de Amaradia primesc 0 lei! Vătafii PSD au sfidat legea și au transmis consilierilor județeni, în mail, la ora 11,00 proiectul de hotărâre, iar la ora 13,00 avea loc ședința de plen! Solicitarea consilierilor județeni liberali ca proiectul să fie scos de pe ordinea de zi și să fie pus în dezbatere într-o ședință extraordinară, peste 3 zile, astfel încât să poată consulta proiectul de hotărâre A FOST RESPINSĂ! Mașinuța de vot a vătafilor PSD-ALDE a funcționat, astfel că proiectul a trecut, cu sumele notate din pix de Cosmin Popescu. Singurul criteriu luat în calcul de Cosmin Popescu la împărțirea acestor sume a fost cel POLITIC. Au luat de la ceilalți, ca să dea la PSD-iști”, a fost replica Denisei Șuță, consilier județean PNL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here