Recunoaştere naţională! Premiul UAP pentru artistul Mihai Ţopescu!

0
1156

 

Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru anul  2017

În data ata de 22 Noiembrie 2018, Uniunea Artiștilor Plastici din România va  nominaliza într –un cadru festiv,  cele  mai valoroase proiecte artistice  pentru anul 2017 și implicit va premia artiștii vizuali realizatori ai acestor proiecte. În acest an orașul Baia Mare cu un definit profil cultural  al trecutului și al prezentului  (Școala de Arte de la Baia Mare și proiectele culturale actuale curajoase demarate de edili și conducerea locală a UAP din România) va găzdui Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România 2017. Realizarea  acestui eveniment este posibilă prin implicarea și sprijinul instituțiilor publice și administrative, a  Primăriei și  a Consiliul local Baia Mare  și a Consiliul Județean  Maramureș.

În cadrul acestei prestigioase manifestări culturale, artistului  vizual Mihai Țopescu îi va fi decernat premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Secțiunea:  Artă în spațiul public – Land Art,  pentru proiectul MANIFEST, “Pădurea Paradisului”, realizat la Poenari/ Gorj, în 2017. Premiul acordat este o binemeritată recompensă pentru numeroasele sale acțiuni artistice, itinerate în țară și în spațiul cultural european, proiecte ce au avut   un impact vizual și mediatic extrem de  important pentru arta contemporană românească.

“Pădurea colorată” a lui Țopescu,  cum o găsim definită în spațiul online,  a adus în  peisajul artistic  neconvențional al României, un spațiu care a primit multiple valențe culturale, polemic chiar,  artistul operând prin prisma culorii asupra mediului ambiental, discursul său  artistic având , dincolo de  semnificația estetică,  un mesaj puternic de protest  împotriva tăierii abuzive a pădurilor din România.

Este al doilea premiu primit  de Mihai Țopescu din partea Uniunii Artiștilor Plastici din România, aceasta  demonstrând încă o data profesionalismul și seriozitatea artistului. Este o onoare și un exemplu  de urmat pentru tânăra  generație  de artiști,  membri ai Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filială care prin evenimentele artistice realizate a reușit să se impună prin  vizibilitatea și calitatea acțiunilor la nivel național.

În cadrul galei vor mai  fi acordate premii și distincții  pentru secțiinile: Pictură, Sculptură, Grafică, Arte Decorative,  Tineret,  Multimedia, Critică, Scenografie, Premiul Revistei Arta,  Premiul de Excelență și Marele Premiu. De asemenea, organizatorii evenimentului  vor acorda Titluri de “Prieten al Artelor” și decerna  Medalii unor personalități care au sprijinit și dezvoltat  proiecte artistice .

 

 

 

Vasile Fuiorea, Președinte

Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here