România împrumută 3 miliarde dolari, din SUA, pentru construirea a 2 reactoare nucleare la Cernavodă

0
185

România împrumută peste 3 miliarde de dolari, din SUA, pentru construirea unităților 3 și 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă, cu care să suplinească închiderea capacităților pe cărbune. Președintele Klaus Iohannis și ministrul Energiei, Virgil Popescu, au fost prezenți, azi, în Egipt, la semnarea a două scrisori de intenție, privind împrumuturi de la US EximBank. Unul dintre împrumuturi este de 50 milioane de dolari și unul de 3 miliarde de dolari. Banii sunt destinați construirii celor două noi reactoare nucleare, de la Cernavodă și reprezintă doar o treime din valoarea totală a investiției, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Cele două rectoare trebuie finalizate până în 2030 și trebuie să înlocuiască o parte a capacităților pe bază de cărbune, care au fost incluse în procesul de închidere.

Evenimentul în cadrul căruia au fot semnate cele două srisori de intenție, pentru acordarea împrumuturilor României a avut loc la Sharm El-Sheikh, în Egipt, unde s-a desfășurat conferința Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here