Salariul mediu în Gorj, mai mic cu 506 lei față de media națională

0
409

Datele statistice arată că gorjenii nu o mai duc bine, în privința salariilor. După ce, ani de zile, angajații din Gorj au fost pe primele locuri la venituri, lefurile au început să scadă. De pe primele poziții ale topului salarial, gorjenii au ajuns pe locul 14, iar salariul mediu a scăzut, în luna august, față de luna iulie, de exemplu, cu peste 300 de lei.
”În luna august, salariul mediu net a fost de 4.025 de lei, înregistrând o scădere cu 8,3%, respectiv cu 363 de lei, față de luna precedentă”, a declarat Vasile Păunescu, directorul Direcției de Statistică Gorj.
Datele oficiale arată cu gorjenii au salarii mai mici cu 11,2%, ceea ce înseamnă că au primit cu 506 lei mai puțin decât media la nivel natională. ”În ceea ce privește salariul mediu net, județul Gorj ocupa locul 14, acest salariu fiind mai mic decât media la nivelul țării, cu 11,2%, respectiv cu 506 lei”, a mai spus Vasile Păunescu, directrul de la Statistică.
Salariul mediu în august, la nivel național, a fost de 4.531 lei, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. În județul Gorj, la finalul lunii augudt, erau înregistrați 79.272 de salariați, județul nostru fiind pe locul 26 în privința efectivului de salariați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here