Șantierul Casei de Pensii, abandonat de 18 ani, va fi transformat în parcare

0
902

Șantierul abandonat de mai bine de 18 ani, care trebuia să devină sediu pentru Casa de Pensii Gorj, va fi transformat în parcare. Consiliul Județean Gorj au aprobat transferul terenului, cu titlu gratuit, către Primăria municipiului Târgu Jiu. „În ședința extraordinară a Consiliului Județean Gorj de la finele săptămânii trecute, am votat, alături de colegii mei consilieri județeni, trecerea unui imobil-teren, situat pe str. A.I. Cuza, vizavi de sediul CEO, în administrarea municipalității, în vederea amenajării unei parcări. Această parcare va rezolva atât decongestionarea Bulevardului Republicii, o rută intens circulată în municipiul nostru, cât și problema lipsei locurilor de parcare cu care se confruntă locuitorii zonei și nu numai”, a anunțat consilierul PSD, Ionuț Dinu Drăgoi.
Lucrările la construcția ce se voia a fi un „palat al muncii” au început în 2004, proiectul fiind estimat la 114 miliarde de lei vechi. În 2011, Ministerul Muncii a alocat o parte din sumă, 32 miliarde lei vechi, însă lucrările nu au mai continuat. Fundația imobilului a fost turnată de fosta Companie Națională a Lignitului Oltenia, în baza unor datorii.
Reprezentanții municipalității de la Târgu Jiu, care au cerut preluarea terenului, pentru amenajarea unei parcări, în zonă, spun că se va face un studiu, care să arate dacă se poate face o parcare etajată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here