Se dă drumul circulației pe noul pod, din Defileul Jiului

0
631
Circulația pe noul pod din Defileul Jiului, ce se construiește în apropiere mănăstirii Lainici, începe în aproximativ două săptămâni. Traficul se va desfășura, însă, pe o singură bandă, au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova. „Progresul fizic al podului peste Jiu de pe DN 66, din zona Lainici, este de peste 90%.
De mâine se montează dispozitivele de acoperire a rosturilor, urmează să se monteze în perioada urmatoare parapetele de protecție pe pod și rampe. Pentru finalizarea rampei podului de pe sensul Petroșani-Târgu-Jiu circulația rutieră se va desfășura pe un sens de mers dirijată cu semafor. Astfel că nu mai este nevoie de instituirea restricției rutiere”, arată un comunicat al DRDP Craiova.
Podul care se construiește peste râul Jiu este promis de autorități încă din 2008, când vechiul pod a fost închis circulației, după ce s-a descoperit că structura de rezistență este afectată. Un pasaj provizoriu a fost construit în urmă cu 14 ani, când au fost impuse și restricții de tonaj. Construcția noului pod a început anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here