Se taie pensiile speciale, dar nu toate. Proiectul, aprobat de Comisia de Muncă

0
915

Deputații din Comisia de Muncă au votat tăierea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de beneficiari. Proiectul a fost aprobat de Comisia de Muncă a Camerei Deputaților și urmează a fi votat în plen. Proiectul prevede eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membri ai corpului diplomatic şi consular, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic.Vor beneficia în continuare de pensii speciale militarii, polițiștii și angajații din Administrația Penitenciarelor.

„Proiectul PNL, care prevede eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, funcţionari publici, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil, cu excepţia pensiilor militare, a trecut de votul Comisiei de Muncă din Camera Deputaților. De asemenea, s-a votat și eliminarea pensiilor speciale pentru foștii șefi de stat dar și aleşii locali – primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene.
Decizia este acum la plenul Camerei Deputaților”, a anunțat deputatul Dan Vîlceanu.

Deputatul PSD, Adrian Solomon, a cerut tăierea indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi, propunere care a stârnit reacții. Liderul interimar al PSD a reacționat, la scurt timp, și a declarat că PSD se opune propunerii propriului parlamentar. Marcel Ciolacu a adăugat că Solomon nu a avut mandat din partea partidului, pentru amendamentul făcut și că deputații partidului vor vota împotriva amendamentului, în plen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here