Șeful ALDE promovează afacerea familiei, de la care Ponta a luat casa de vacanță

0
594

Conducerea ALDE de la Târgu Jiu face reclamă mascată PSD-ului, cu care s-a făcut „frate”, prin protocol politic. Liderul ALDE, Dian Popescu, promovează, într-un spot de campanie al partidului, pensiunea ce aparține familiei fostului prefect de Gorj, protejatul lui Victor Ponta. Apropierea dintre copreședintele organizației gorjene și liderii PSD este una veche. Senatorul cu o condamnare la activ, în primă instanță, a făcut jocurile PSD inclusiv în perioada în care era lider al PNL, în campania pentru prezidențiale din 2014, când a aplicat un non-combat față de adversarii politici.

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/05/teodorescu.png

Senatorul Dian Popescu, unul dintre liderii ALDE Gorj, formațiune care are un protocol cu PSD, dar care neagă legăturile cu social-democrații, cărora le fac jocurile, în campania electorală pentru aceste alegeri locale, promovează, într-unul din spoturile partidului, pensiunea familiei fostului prefect, Claudiu Ion Teodorescu. În postare în care prezintă susținerea mediului de afaceri, ca măsură a proiectului politic al formațiunii, ALDE recomandă pensiunea din Baia de Fier a familiei Teodorescu. Fratele fostului prefect vorbește, în clipul de campanie al ALDE, de afacerea promovată de… clienți, însă este contrazis de un motor de căutare, ce arată o singură opinie a turiștilor, despre pensiunea respectivă.

Familia Teodorescu este cea care i-a dat o casă de vacanță lui Victor Ponta, în care acesta nu a locuit, dar de care s-a folosit, în campaniile electorale, în care a candidat pentru cele trei mandate de deputat de Gorj. Fostul premier și-a schimbat chiar și domiciliul din buletin, pe adresa din comuna de oieri Baia de Fier, promovând falsa idee că este gorjean prin origini.

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/05/casa-ponta-10.jpg

Casa de vacanță a rămas în grija aceleeași familii Teodorescu, care locuia peste drum. Deși părea că a uitat de imobilul achiziționat în 2006, Ponta a donat-o fostei soții, în 2015, chiar înainte de a i se pune sechestru pe avere, în dosarul Rovinari-Turceni.

Unul dintre cei doi fii ai familiei, Claudiu, lider al tinerilor din PSD Gorj, la acea vreme, a devenit șeful cabinetului parlamentar al deputatului Victor Ponta. Protecția fostului lider pesedist, pentru odrasla familiei Teodorescu, nu s-a oprit în cabinetul de deputat.

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/05/img_4481.jpg

În 2012, după ce a ajuns prim-ministru, Ponta l-a numit pe Teodorescu, prefect al județului Gorj. Poziția de reprezentant al Guvernului în teritoriu s-a dovedit a fi și ea o etapă în promovarea „pupilului”, deoarece, un an și jumătate mai târziu, în 2014, Claudiu Teodorescu ajunge secretar general adjunct în Ministerul Justiției, prin detașare. Nu a contat că cel care a fost pus pe a patra treaptă în Ministerul Justiției nu avea nici măcar o zi experiență. Și ca să asigure viitorul protejatului, Victor Ponta a încercat să-l „bată în cuie” pe politruc, în postul în care fusese detașat temporar. În noiembrie 2015, pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) a fost publicat anunțul pentru organizarea unui concurs, pentru „definitivarea” postului ocupat temporar de Teodorescu. Planul a fost dejucat de o anchetă publicată în gorjnews.ro, iar concursul a fost anulat.

Liderul ALDE și atracția față de PSD

Promovarea fostului șef de cabinet al lui Ponta, în Ministerul Justiției, a fost întâmpinată de reacții dure, din partea liderilor politici. Singurul care a salutat mutarea politică a PSD, ce călca în picioare orice regulă, a fost senatorul Dian Popescu. La momentul respectiv, parlamentarul era judecat în primă instanță, într-un dosar în care este acuzat că a primit un contract, de la Primăria Peștișani, condusă de un subaltern pe linie politică, pentru lucrări pe care nu le-a realizat. Măgulirea pesedistului trimis în ministerul care veghează la împărțirea dreptății nu l-a ajutat pe inculpatul din Senat, care a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare. Pe timpul Guvernării Ponta, parlamentarul, care era și președinte al fostului PNL, a păstrat o relație cordială cu liderii PSD, chiar și după ruperea alianței USL, ceea ce s-a dovedit a-i fi de ajutor, ulterior. La sfârșitul anului trecut, Biroul Politic a cerut excluderea lui Popescu, liderii locali ai PSD invitându-l să se înscrie în partid. A ales ALDE, partid care are un protocol cu PSD, la nivel național, pentru a forma majorități, după alegerile locale. Surse din interiorul formațiunii susțin că inclusiv contracandidatul partidului pentru primarul pesedist Florin Cârciumaru, care vizează al cincilea mandat, a fost ales cu acordul liderului PSD, pentru a nu-i crea dificultăți în campanie, care este axată pe atacarea adversarilor din partidele de dreapta.

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/05/dian-carciumaru.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here