Și vaccinații intră în carantină, de luni. În instituții, doar cu vaccin sau test. Hotărârea CNSU – DOCUMENT

0
1358

Hotărârea aprobată vineri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care impune restricții persoanelor nevaccinate, nu acordă libertate de deplasare tuturor vaccinaților. Persoanele care nu au schema completă de vaccinare și cel puțin 10 zile de la a doua doză au aceleași interdicții ca și cei nevaccinați. Chiar primul articol al hotărârii ce stabilește carantina de noapte, pentru următoarele 30 de zile, prevede că, după ora 22:00, până la ora 5:00, este permisă doar „deplasarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”. Deplasările de noapte sunt permise, prin excepție, persoanelor care merg sau se întorc de la serviciu, celor care îngrijesc bătrâni sau copii, ori se deplasează în scop medical. În aceste cazuri, pentru persoanele nevaccinate sau care nu au schema completă de imunizare, se cere declarația pe proprie răspundere.

Pentru următoarele 30 de zile, în instituțiile publice, accesul este permis în baza dovezii vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test negativ. Conform articolului 6 al hotărârii CNSU, angajații instituțiilor sunt exceptați de la această obligație.

Magazinele sunt închise între orele 21:00 – 5:00. Mitingurile sunt permise cu participarea a maximum 100 de persoane vaccinate, iar competițiile sportive se desfășoară fără spectatori. Organizarea de evenimente (nunți, botezuri) este interzisă în următoarele 30 de zile.

Hotărârea CNSU Nr 91, din 22.10.2021, cu noile restricții, o puteți consulta AICI:

document-2021-10-22-25127019-0-hotarare-cnsu-masuri-91-din-22-10-2021-final

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here