Sindicalist: 50.000 euro, compensații pentru fiecare angajat CEO

2
795

Iminența închiderii grupurilor pe cărbune de la Complexul Energetic Oltenia a determinat solicitarea de compensații pentru salariații care vor fi disponibilizați. Liderii de sindicat au vehiculat sume, care să fie negociate cu partea administrativă și cu guvernul, însă nici sindicatele nu au căzut de acord asupra cuantumului plăților compensatorii.
Lulu Păuna susține că sumele se vor negocia cu Guvernul, care ar trebui să acorde câte 50.000 de euro, sumă pe care o consideră rezonabilă pentru un muncitor disponibilizat de la CEO, deoarece nu ar mai avea perspective de reangajare în județ, iar banii ar putea fi folosiți, să-și deschidă afaceri proprii. ”Noi încercăm să punem presiune pe Guvern. Compania nu se știe cât va avea bugetul aprobat, ca să cerem plăți compensatorii. Noi punem presiune pe Guvern, pentru că Guvernul închide această companie și sunt bani în PNRR, pentru protecție socială, pentru cei care vor fi disponibilizați. La starea în care este județul, eu aș cere să se dea 50.000 de euro, pentru ca un lucrător disponibilizat să poată să-și deschidă o afacere”, a spus Lulu Păuna.
La ultimele negocieri, pentru compansații acordate minerilor din Valea Jiului, s-au obținut patru ani de prepensionare și 10.000 euro.

2 COMENTARII

  1. Mai LULA nu crezi ca vrei cam mult?Doar nu sunt ACADEMICIENI, sunt aproape niste necalificati care fac o munca bruta au crezi ca fac munca de precizie???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here